Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Bi se sprehodili po čarobnem svetu Harryja Potterja?

Zabaviščni park Universal Studios v Hollywoodu bo te dni odprl čarovniški svet Harryja Potterja.

10.4.2016 ob 7:45

harry_1.jpg

Goreče oboževalce zgodb o mladem čarovniku Harryju Potterju je razveselila novica, da se odpira nov čarovniški tematski park. Zabaviščni park Universal Studios v Los Angelesu je bogatejši za park, navdahnjen po sedmih knjižnih uspešnicah pisateljice J. K. Rowling. 450 milijonom prodanih knjig po vsem svetu se je pridružilo še osem filmov, s katerimi so pri produkcijski hiši Warner Bros zaslužili več kot 7 milijard dolarjev, a tržna niša očitno še ni usahnila.

Na vlak do Bradavičarke in v Meryascoveeno na maslenušek

V novem Potterjevem parku lahko obiskovalci skočijo v prizore vseh osmih filmov ali pa se fotografirajo z glavnimi junaki. Z vlakom se lahko popeljete do šole za čarovnike Bradavičarke ali pa na izlet v Meryascoveeno.

harry_2.jpg

V tej čarovniški vasi kosilo strežejo Pri merjaščevi glavi, vrčke pravega masleniška pa postrežejo Pri treh metlah. Ustvarjalci niso pozabili niti na Medenega carja, kjer prodajajo čarovniške sladice od poprovih metk, sladkornih peres do bobkov vseh okusov, kot iz knjige pa je videti tudi Kavarna madam Bucibushke.

Čez lužo so v Orlandu na Floridi sicer že leta 2010 odprli prvi čarovniški zabaviščni park The Wizarding World of Harry Potter, leta 2014 pa so ljubitelji magije na svoj račun prišli še na Japonskem.

Avtorica: F. M. 
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

»Ko sem rodila prvega otroka, sem spoznala, da me zaročenec vara s sosedo« (resnična zgodba)

Štiri pričakovanja, ki se jih morate otresti v prid dobrega razmerja

Tako pretiravanje s pornografijo uničuje ljubezensko življenje (in vaše možgane!)

ne spreglejte