Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

9 najbolj romantičnih evropskih mest

Če ob bližajočem se dnevu zaljubljencev razmišljata o pobegu v dvoje, izberita katero od najbolj romantičnih evropskih mest.

23.1.2019 ob 4:50

barcelona_mesto_micna.jpg

Stara celina je polna kotičkov, ki so kot nalašč za romantični pobeg ob prazniku zaljubljencev. Spletna stran SpaSeekers se je s pomočjo svojih uporabnikov odločila poiskati tiste, ki romantiko ponujajo v presežkih.

Na osnovi števila porok, števila zmenkov, spolne aktivnosti ter na podlagi števila novo nastalih ljubezni v določenem kraju, so določili romantični indeks evropskih mest in oblikovali lestvico, ki jo povzema Cosmopolitan:

Pariz, Francija

Seveda je pričakovano v vodstvu. Pariz od nekdaj slovi kot mesto ljubezni. Mesto, kjer je mogoče okušati telesne in netelesne užitke ter se povsem prepustiti romantičnim doživetjem. In še nekaj: kot so povedali uporabniki spletne strani SpaSeekers, je tudi z vidika spolne dejavnosti glavno mesto Francije na zasluženem prvem mestu.

pariz_mesto_micna.jpg

Santorini, Grčija

Priljubljen in fotogeničen grški otok je v živo še lepši kot na fotografijah. Kristalno čisto morje, snežno bele hiše, toplo sonce, skratka idealni pogoji za romantični pobeg.

santorini_otok_micna.jpg

London, Velika Britanija

Kot so na podlagi odgovorov uporabnikov omenjene strani zaključili snovalci ankete, je glavno mesto Velike Britanije kraj, kjer se vsako leto zaroči največ parov.

london_mesto_micna.jpg

Barcelona, Španija

Nekaj je tam v zraku. Živahno dogajanje, izjemna arhitektura, prijetna klima in sproščeno vzdušje. Po mestu se sprehaja ogromno zaljubljenih parov, saj ne samo, da zagotavlja svojevrsten vpogled v zgodovino Evrope, temveč tudi več kot sproščujoč, z romantiko prežet oddih.

barcelona_mesto_micna.jpg

Amsterdam, Nizozemska

Ozke ulice, pisane hiške, številni kanali. Amsterdam domala v vsakem prebudi romantične občutke in je zato več kot upravičeno na tej lestvici.

amsterdam_mesto_micna.jpg

Bled, Slovenija

Nekaj bližje domu: za vse, ki iščejo oddih v naravi, čudovito okolje in zvrhano mero romantike, je idealna izbira Bled. Ne glede na to, ali ga obiskujete znova in znova ali očarljiv otoček sredi jezera ugledate prvič, ne bo vas pustil hladnih. In zagotovo si boste priznali, da je to res zelo romantičen kotiček pod Soncem.

bled_jezero_micna.jpg

Ibiza, Španija

Ne, tam niso samo nočni klubi. Otok je prav tako znan po čudovitih sončnih zahodih, prijetnem obmorskem vzdušju in sproščujoči klimi. Vsi ti iz vsakega izvabijo le najboljše.

ibiza_soncni_zahod_micna.jpg

Berlin, Nemčja

Berlin je po romantičnem indeksu najbolj priljubljen med istospolnimi pari. Mesto ponuja veliko zgodovine, odlično hrano in nešteto romantičnih kotičkov.

berlin_mesto_micna.jpg

Lizbona, Portugalska

Dih jemajoče obmorsko mestece in razgledi, ki se nanj odpirajo z bližnjih vrhov je vredno obiska. Ob vsem tem je to odličen kraj za zaroko. Če razmišljata v to smer.

lizbona_mesto_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba ali pa 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo

Priporočamo tudi: Vse to prinaša razmerje s starejšo žensko


oddajte komentar

preberite tudi

Znana je pot do prepoznavanja karakterja: Postaviti mu moraš samo eno vprašanje

Ljudje s temi lastnostmi najlažje prebolijo in odpustijo prevaro

Sedem tipov moških, o katerih najpogosteje sanjarijo ženske

ne spreglejte