Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

8 razlogov, zakaj je februar najhujši mesec v letu

Vsak mesec ima svoje prednosti in slabosti, a zdi se, da je februar eden tistih, ki nas najbolj utruja.

21.2.2019 ob 5:10

februar_mesec_izgorelost_utrujenost_dopust.jpg

Če niste ravno veliki navdušenci valentinovega in če vaš rojstni dan ne pade na ta mesec, potem februarja res ni veliko stvari, ki bi nas veselile. Zakaj nam gre na živce?

Ker mu manjka nekaj dni

Februar nima 30 ali 31 dni, ampak raje 28 (ali 29). Kar pomeni, da je treba vse mesečne poslovne cilje doseči v krajšem času kot v ostalih mesecih. Poleg tega je cena najemnine, telefona in vseh ostalih naročnin povsem enaka ostalim, sicer daljšim mesecem.


Žalostna sezonska zelenjava in sadje

Jejte lokalno, jejte sezonsko! Ne glede na to, kako se trudite, da bi živeli po tem – sicer zelo pametnem – načelu, februarja je to precej težko. Če ravno ne živite v Kaliforniji, v Mehiki ali na Tajskem, bo tudi vaš krožnik precej dolgočasen. Vrnite nam sveže sadje in zelenjavo! Hočemo pomlad!


Nismo v zimi, ne v pomladi

Februar je tisto obdobje med ledenimi večeri in prijetno toplimi opoldnevi – vsaj kadar posije sonce. Čebulno oblačenje z večimi plastmi je nuja.


Med izpitnim obdobjem in novim semestrom

Če ste v študentskih klopeh, si niti še niste dobro oddahnili od stresnega izpitnega obdobja, ko so vaše skripte že polne novih poglavij novega semestra. Bomo zmogli do poletnih rokov?


Sezona grip, prehladov in oslabljenih imunskih sistemov

Temni in hladni dnevi, kurilna sezona in manj športa v naravi se pozna tudi na našem telesu. Oslabljen imunski sistem, prehladi in gripe pa v februarju niso nobena redkost. Poleg tega temni in hladni dnevi po prazničnem vzdušju prinašajo tudi skrhano mentalno zdravje.


Suha koža in naelektreni lasje

Hladni meseci gredo na živce tudi našemu telesu, ki nam to kaže celo navzven. Koža je tako izsušena, da se zvečer levi kot pri kakšni kači in nohti pokajo. Dovolj nam je električnih šokov in štrlenja las, ki se naelektrijo s šali in volnenimi plašči.


Z mislijo na poletje opazimo vse, kar se je nabralo v decembru

Tistih nekaj kilogramov, ki smo jih nabrali za težke zimske dni, se začenja kazati v odsevu ogledala, ker pa je misel na poletni dopust že tako blizu, se lahko vidimo že v kopalkah. Z nekaj dodatnimi kilogrami, seveda. A v resnici dopust sploh ni blizu. Poleg tega nujno potrebujemo novo garderobo, a se finančno stanje še vedno ni povsem opomoglo od decembra.


Kaj pa dopust?

Smučarska sezona gre h koncu, do prvomajskih oddihov je še tako daleč, da poletja sploh ne omenjamo. Morda je ideja, da si dopuste začnemo načrtovati v marcu, prava rešitev za vmesne krize.

Hvala, februar, za tvojo družbo, vendar bomo prav veseli, ko boš za nami.


Avtor:
F. M.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zmagovalca Eme 2019 na Evrovizijo v Tel Aviv s kolesom? ali pa Lepa afna odkrito z Ulo: Vedno več mladih je utrujenih in izgorelih. Ne bi bila rada tam.

Priporočamo tudi: Kako mi je gledanje ljudi v oči spremenilo življenje (piše: Manca Čampa Pavlin)


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte