Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

5 lastnosti, ki so skupne uspešnim ljudem

Kaj imajo skupnega tisti, ki se lahko pohvalijo z uspehom na vseh področjih življenja.

4.9.2018 ob 3:59

zenska_pisarna_svincnik_micna.jpg

Kaj je skupnega uspešnim ljudem? Vsi premorejo določene kvalitete in osebnostne karakteristike, s katerimi je tlakovana njihova pot do uspeha. Kaj jih plemenititi, je za Pure Wow skupaj z njej podobnimi razkrila Sara Blakely, biljonarka in ustanoviteljica podjetja Spanx.

1 Ne bojijo se padcev

Porazi in neuspehi so del življenja. "Ni pomembno, kako pogosto padete in kako trdo pristanete na tleh, ključno je, da se znate pobrati in se iz neuspeha česa naučiti. Strah pred morebitnim porazom mnoge ovira pri tem, da bi tvegali in se podali na neznano pot. A uspešni tega ne počnejo. Oni izkoristijo vsako ponujeno priložnost in na padec, ki odločitvi lahko sledi, ne gledajo kot na polomijo, temveč kot na priložnost za osebnostno rast in življenjsko šolo," je povedala Sara.

2 Delo jih veseli

Za tiste, ki snujejo uspeh za uspehom, delo pomeni v prvi vrsti veselje in ne dolžnost. "Uspešni ljudje so bolj, kot z zaslužkom, motivirani s samim procesom dela, v njem najdejo izzive in iščejo priložnosti," je povedal Dan Schawbel, avtor knjige Promote Yourself: The New Rules for Career Success (Nova pravila uspeha).

"V delu najdejo smisel, saj počnejo nekaj, kar ima v njihovem življenju veliko pomena. Res je, lahko se pretvarjate, da uživate na ponedeljkovem sestanku, a nemogoče se je pretvarjati, da delo, ki ga opravljate, opravljate s strastjo in predanostjo. Prav to pa je tisto, kar na koncu vodi v uspeh."

3 So radovedni in prilagodljivi

Zavračanje sprememb privede do stagniranja. "Uspešni ljudje si vedno upajo pokukati iz cone udobja, vselej osvajajo nova znanja in se celo življenje učijo. V resnici bi lahko rekli, da tudi po zaključku šolanja še naprej študirajo ter so odprti za nove izkušnje in avanture. Tako na poslovnem, kot na zasebnem področju življenja," pojasnjuje Schawbel.

4 Znajo se nadzorovati

Uspešni pomislijo, preden skočijo. Kar pomeni, da nepremišljenost ni njihova značajska lastnost. Večkrat podvomijo vase, ocenijo tveganje in na koncu skočijo, če menijo, da je to smotrno. Skratka, ne čakajo, da jih bo vodilo življenje, temveč življenje vodijo sami ne glede na to, kaj o tem menijo drugi.

5 Pišejo prioritete

Kot je povedala strokovnjakinja za poslovni uspeh Laura Vanderkam, je pisanje nalog in zadolžitev še ena lastnost tistih, ki jim je v življenju dan uspeh. In ne samo to, te razvrščajo po pomembnosti in tiste, za katere menijo, da bi bile izguba časa, črtajo s seznama. Kajti vedno je treba izbirati. Vsak dan ima le 24 ur in nespametno bi bilo čas namenjati nečemu, kar na življenje nima vpliva oziroma še slabše: vpliva negativno.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 15 stvari, ki izboljšajo življenje in vzamejo le 30 min ali pa Slovenki s čudovitimi izdelki za dom s podobo naše gore Triglav


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte