Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

12 navad, ki polepšajo in olajšajo potovanje

Držite se teh nasvetov in potovanja bodo postala enostavnejša in bolj zanimiva.

21.2.2018 ob 2:00

potovanje_pexels-photo-551650.jpg

Živiš in se učiš – enako je pri potovanjih. Več kot potujete, bolj ugotavljate napake, ki ste jih naredili in načine, kako bi potovanje lahko naredili bolj enostavno. Če želite prihraniti denar in stres, prevzemite teh 12 navad, ki vam bodo prišle prav pri vaših naslednjih potovanjih. Na koncu se boste samo še spraševali, kako ste lahko kadarkoli potovali brez prakticiranja teh rutinskih navad.

Pripravite si potovalni seznam

Pripravite si potovalni seznam in seznam pakiranja, ki vam bo pomagal, da se boste spomnili vseh stvari, ki jih potrebujete.

Za nasvet vprašajte prijatelje, ki so obiskali destinacijo

Prijatelje in družino povprašajte, če imajo kakšen nasvet, kje jesti, kateri muzeji so vredni ogleda, kje se lahko nastanite in katero prevozno sredstvo je najbolj primerno. Oni vas najbolje poznajo in če so že obiskali to destinacijo, vam bodo lahko pomagali pri načrtovanju potovanja ter vam dali nasvet, ki bo temljil na njihovi osebni izkušnji.

Spakirajte vnaprej

Navajeni ste, da spakirate eno noč pred izletom. A če boste počasi začeli pakirati teden pred odhodom, boste sproti v kovček metali stvari, kar pomeni, da je manj možnosti, da boste na kaj pomembnega pozabili. Torej ne čakajte na zadnjo minuto, saj boste potovanje začeli pod stresom in boste posledično lahko kaj pozabili.

Naredite več kopij pomembnih dokumentov

Dobra ideja je, da pustite kopije osebne izkaznice, zavarovanja, potnega lista in letalske karte doma, če slučajno kaj izgubite in vam v tem primeru lahko nekdo pošlje kopije. Pametno je tudi, da potni list in ostale pomembne dokumente puščate v sefu v hotelu, s sabo pa nosite fotokopije.

Vedno imejte s seboj plastenko z vodo

Kamorkoli greste s sabo vzemite plastenko za večkratno uporabo, saj boste tako lahko ves čas pili vodo ter ostali hidrirani na letalu in čez celotno potovanje. Nikoli ne veste, koliko časa boste lahko brez vode, zato plastenko vedno napolnite, preden se podate na daljše pustolovščine.

Vedno napolnite svoje elektronske naprave

Adapterje in polnilce nosite s sabo in vedno dajte polnit telefon, ko pijete kavo ali jeste kosilo. Vse naprave napolnite čez noč, medtem, ko spite, da boste zjutraj imeli polno baterijo.

potovanje_pexels-photo-298018.jpg

Od doma se odpravite prezgodaj

Naj bo letališče, železniška postaja ali večerja, pametno je, da se od doma odpravite čim bolj zgodaj. Ko ste v neznanem okolju, nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi na poti, zato je pametno, da se bolj zgodaj odpravite od doma. Še posebej je to pomembno, ko potujete z letalom.

Denar imejte spravljen na varnem

Nikoli ne kažite svojega denarja okoli, naj bo to v domačem kraju ali kjerkoli drugje. Pametno je, da imate denar vedno nekje pri sebi in dobro skritega. Nikoli ne spravljajte dragocenih stvari v zadnji žep – to je najlažji način za tatove, saj samo pridejo mimo in hitro lahko ostanete brez vsega.

potovanje_pexels-photo-354103.jpg

Prenesite si Google zemljevide, ki jih lahko uporabljate brez interneta

Google ponuja možnost, da lahko prenesete zemljevide tistega dela, ki ga raziskujete, zato, da takrat, ko ste brez WiFi-ja in mobilnih podatkov, še vedno točno veste, kje ste in kam greste. To je odlična rešitev, ko ste v tujih državah in nekateri deli nimajo signala.

Poslikajte pomembne podatke

Poslikajte naslov hotela, letalsko karto, pomembne številke, informacije o parkirnem prostoru, račune, številko sobe, itd. Ko gre za pomembne podatke, ki so povezani s potovanjem, se ne zanašajte le na svoj spomin; na koncu boste veseli, če boste imeli na telefonu fotografije, ki vam bodo osvežile spomin.

Zapomnite si datum poteka potnega lista

Naj vam pretečen potni list, ali takšen, ki bo kmalu potekel, ne uniči potovanja. Veliko držav ne pusti, da stopite vanje, če vaš potni list preteče prej kot v šestih mesecih od datumu vašega potovanja, zato poskrbite, da veste, koliko časa je še veljaven in takoj, ko ni več, naročite novega.

Naučite se spakirati malo prtljage

Odlična potovalna navada, je, kako spakirati čim bolj učinkovito. Uporabite nasvete za pakiranje, ki vam bodo pomagali, da s sabo vzamete le tisto, kar zares potrebujete. Če je možno, vzemite le ročno prtljago, saj si boste s tem precej olajšali potovanje.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Modni objektiv: Plavolaska, ki se je našla v digitalnem marketingu

Kako nevarno je, če ne operemo novih oblačil, preden jih prvič oblečemo

Preprosti koraki, s katerimi spodbudimo prebavo

Prepovedano na prvem zmenku

Avtorica: K. R., povzeto po Popsugar
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

ne spreglejte