Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zabavna, a še kako učinkovita vadba

Obstajajo aktivnosti, s katerimi mimogrede pokurite več kot sto kalorij.

11.4.2016 ob 9:45

ples_micna.jpg

Najboljše rezultate obljublja vadba, ki jo z veseljem izvajate mimogrede in tako na zabaven način oblikujete telo ter krepite kondicijo. Če niste ravno pristaš teka, ki nedvomno velja za eno najučinkovitejših telesnih aktivnosti, si poglejte tri prav tako izjemno pozitivne, le nekoliko zabavnejše nadomestke zanj, s pomočjo katerih mimogrede porabite več sto kalorij. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Hoja. Na moč podcenjena vadba za katero si mnogi upajo trditi, da je neučinkovita. A prav ti so še kako v zmoti. Med hojo, pa naj gre za običajno ali hitro, pridno izginjajo kalorije, se krepi kondicija ter oblikuje telo. Najučinkovitejša je sicer tista po razgibanem površju ter med katero spreminjate intenziteto koraka, torej prehajate iz počasnejšega v pospešenega in znova nazaj. Na takšen način z njo lahko izgorite prav toliko kalorij, kot s tekom.

hooja_shutterstock_289807334.jpg

Ples. Pravite, da ne znate plesati? Plesni koraki tu ne igrajo posebne vloge. Pomembno je le, da najdete pravo glasbo. Takšno, ki vam je všeč, ob njej poskakujete, skačete, se vrtite, tekate, skratka se ji povsem predate, se pri tem dodobra preznojite in porabite znatno število kalorij. Če se boste plesu predali v dvoje, še toliko bolje. Z vidika zabave, namreč.

plesshutterstock_239417140.jpg

Plavanje. Plavanje je odlična vadba, med katero deluje čisto vsaka mišica telesa. Je torej izvrstna oblika rekreacije, ki krepi organizem, veča kondicijo in med katero izgori znatno število kalorij. Vseeno je, ali plavate od enega do drugega roba bazena, izvajate vodno aerobiko ali se v vodi zabavate drugače. Plavanje je vedno izvrstna terapija.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Žgečkljiva dejstva o ženskem telesu, ki jih morate poznati

Poteze pri zapeljevanju, ki jih moški ne prenašajo

To so tvoji glavni atributi, ki privlačijo moške

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!