Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trije koraki do telesa brez maščobnih oblog

Hitro hojo prekinite s počepi in tako vztrajajte vsaj pol ure.

16.4.2015 ob 8:00

shutterstock_243376378.jpg

Hitra hoja je odlična za pospešeno presnovo, maščobne obloge pa najbolj učinkovito odstranjuje z najbolj kritičnih predelov telesa. Vsak dan si je zato privoščite vsaj pol ure ter ji dodajte še druge vaje. Uspeh bo zagotovljen.

Prvi korak: Priskrbite si prave telovadne copate. Podplati naj bodo mehkejši, obutev pa zračna in udobna.

Drugi korak: Pazite na pravilno držo. Hitra hoja je učinkovita le, če je telo med njo vzravnano. Hrbtenica naj bo ravna, ramena spuščena blago nazaj, prsni koš potisnjen naprej. Trebuh povlecite navznoter in tako krepite še trebušne mišice. Pazite na pravilno dihanje. Trebušne mišice morajo biti ves čas napete, pri izdihu pa jih še dodatno stisnite. Med hojo naj delajo boki, ne pa zgornji del telesa. Ta naj čim bolj miruje. Korak začnite s peto in težo telesa prenesite na prste. Stopala vedno pomikajte eno pred drugo.

Tretji korak: Hitra hoja naj traja trinajst minut. Po tolikšnem času jo prekinite in izvajajte dve minuti počepov. Tako boste presenetili organizem in pospešili izgorevanje kalorij. Nato nadaljujte s hitro hojo. Vaja naj traja vsaj pol ure.

Hitro hojo lahko prekinete tudi s skakanjem čez kolebnico ali s poskakovanjem z mesta, med katerim visoko dvigate kolena.

Že po tednu dni bodo opazni rezultati.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Na koncu sem jokala pod prho (izpovedi žensk, ki so s seksom čakale do poroke)

ne spreglejte