Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Skrivna moč čokoladnega mleka - kdo naj ga redno pije?

Priljubljen napitek ni samo okusen, temveč telesu po športnih aktivnostih zagotavlja vse tisto, kar tedaj najbolj potrebuje.

12.7.2018 ob 3:38

cokoladno_mleko_kozarec_slamica_micna.jpg

Nič neobičajnega ni, da po napornem treningu občutite padec energije. V resnici je to trenutek, ko telo hrepeni po beljakovinah in ogljikovih hidratih, ki zagotavljajo regeneracijo mišic in pripomorejo k obnovi zalog življenske moči. Potrebujete torej primerno gorivo in najboljšo rešitev, kot navajajo v publikaciji European Journal of Clincal Nutrition, nudi čokoladno mleko.

Da, prav ste prebrali. Ta napitek, s katerim ste se razvajali v otroštvu, vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine, maščobo, vodo in elektrolite, vseh teh pa organizmu po naporni vadbi primanjkuje. 

V študiji, ki je to dokazala, so znanstveniki primerjali učinke športnih napitkov, čokoladnega mleka in placeba, čokoladno mleko pa se je odrezalo bolje od pijač, ki so namenjene aktivnim športnikom.

Kot so zapisali strokovnjaki, je zaslugo za njegove učinke mogoče pripisati popolni kombinaciji beljakovin in kalcija iz mleka ter sladkorja iz čokolade, ki jih telo po izjemnih naporih zlahka absorbira in tako dobi vse tisto, kar tedaj, ko se umiri, še kako potrebuje.

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu webmd.com
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Komu je namenjen ekskluzivni erotični klub, kamor smejo le lepe ženske?

Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Osem lastnosti žensk po 40. letu, ki povsem očarajo mlajše moške

ne spreglejte