Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako vnaprej pripravljena hrana vpliva na vaše možgane

Pripravljene jedi, ki jih le pogrejemo v mikrovalovki imajo lahko resne posledice na vaše zdravje.

5.8.2016 ob 6:10

mikrovalovka_shutterstock_304218854.jpg

Jasno je, da vnaprej pripravljeni obroki, ki jih kupimo v plastični embalaži, pred uživanjem pa le pogrejemo v mikrovalovni pečici, ne morejo soditi med zdravo prehrano, a da so tako škodljivi, kot ugotavljajo strokovnjaki, si verjetno marsikdo ne predstavlja. Pri segrevanju hrane v mikrovalovni pečici se iz plastične embalaže sproščajo kancerogeni toksini. Hkrati pa je skrb vzbujajoče dejstvo, da je hrana v mikrovalovni pečici nenehno izpostavljena sevanju, kar lahko vpliva na posameznikovo koncentracijo, raven energije in spalne navade.

»Dodatni toksini vplivajo na posameznikov prebavni sistem, prav tako vplivajo na imunski sistem. Trajno lahko vplivajo na plodnost, hormonsko ravnovesje, krvni tlak, libido in razpoloženje,« je za Daily Mail povedal nutricionist Rick Hay.

Obroki, ki jih pripravimo v mikrovalovni pečici imajo tudi nižjo hranilno vrednost, pogosto vsebujejo veliko sladkorja, soli in konzervansov.

Kako lahko vsaj nekoliko zmanjšamo tveganost?

Če vnaprej pripravljenih obrokov še vseeno ne nameravate izbrisati iz svojih prehranjevalnih navad, lahko nekoliko pripomorete k manj nezdravemu uživanju tako, da pred gretjem v mikrovalovki hrano pretresete v stekleno posodo.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so tvoji glavni atributi, ki privlačijo moške

Trije jasni znaki, da ljubite napačnega

Ne zanemarite njegovih bradavičk in drugi namigi za res vroč seks

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!