Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako premagati neustavljivo željo po slaščicah

Ker veste, da ste pojedli že preveč keksov.

10.2.2018 ob 7:18

!SSL
sladko_micna.jpg

Nobenega dvoma ni, da sladkor ni prijatelj zdravja in lepe postave. Zlasti ne, če z njim pretiravate. A prav tako ni nobenega dvoma, da se mu je včasih tako težko upreti. So trenutki, ko volja in moč, da bi se mu odrekli, izgineta hitreje, kot izgine tablica čokolade. Na srečo po navedbah portala Miss7 obstajajo zvijače, s pomočjo katerih je mogoče premagati skušnjavo. Pomagajte si s katero od sledečih.

Jejte kislo ali grenko hrano

Tedaj, ko vas premami neizmerna želja po sladkem, popijte kozarec limonade brez sladkorja ali pojejte nekaj grenkega. Grenka ali kisla hrana blažita željo po slaščicah.

Jejte fermentitano hrano

Ne samo, da je ta praviloma kisla in tako znižuje željo po sladkem, fermentirana hrana prav tako skrbi za pravilno ravnovesje v črevesni flori. Kefir, kislo zelje ali kumare v prebavnem sistemu nižajo količino bakterij, ki se hranijo s sladkorjem in zaradi katerih vam ta tako diši.

Naspite se

Študije kažejo, da utrujenim in neprespanim sladka hrana diši bolj, kot tistim, ki spijo dovolj. Osem ur spanja na noč torej med drugim pozitivno vpliva tudi na prehranske navade.

Jejte več beljakovin

Živila, bogata z beljakovinami, kot so fižol, orehi, jajca in pusto meso, dlje ohranjajo sitost in v možganih zavirajo nastajanje snovi, ki spodbujajo željo po slaščicah tudi tedaj, ko v resnici sploh niste lačni.

Občasno se počastite

Popolno odrekanje sladkorju v vas prebudi še večjo željo po sladkih dobrotah. Saj veste, da prepovedani sadež najbolj dišijo. Zato si enkrat na dan dovolite pojesti keks ali še bolje, nekaj koščkov temne čokolade.

Poskusite stevijo

Gre za naravno sladilo, ki je dostojna zamenjava za sladkor. Zlasti, če vam kava ali čaj brez njega res ne tekneta, ju zasladite s stevijo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Deset začimb, ki dober seks spremenijo v nepozabnega

Trije razlogi, zakaj nekateri pari ne seksajo

Spolni terapevti pravijo: Obstaja 11 seksualnih tipov osebnosti, preverite, v katerega sodite

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!