Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Domače energijske ploščice za boljšo vadbo

Recepti za energijske ploščice, ki so hkrati zdrav in krepčilen prigrizek.

30.1.2016 ob 11:00

shutterstock_252738370.jpg

Energijske ploščice so odlične za vse. Tako za tiste, ki se ukvarjajo z vadbo in intenzivnimi treningi, kot za one, ki preko dneva občutijo padec energije in koncentracije. Lahko so namreč zdrava malica ali preprost način za povrnitev energije. Seveda pa le, če so sestavljene iz pravih sestavin. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Da ne boste dvomili v njihovo sestavo, jih pripravite doma. Dodajte jim ovsene kosmiče, ki so odličen vir ogljikovih hidratov, ne pozabite na lupinaste plodove ter kokosovo maslo ali moko. Dobrodošlo je tudi suho sadje, semena in temna čokolada.  

Domače energijske ploščice lahko pripravite za teden dni vnaprej in jih hranite v dobro zaprti posodi. 

Energijska sadna ploščica

Sestavine:

  • Tri banane,
  • čajna žlička cimeta in ščep muškatnega oreščka,
  • pol skodelice ovsenih kosmičev,
  • pol skodelice riževih kosmičev,
  • dve zvrhani žlici arašidovega masla,
  • polovica skodelice nesoljenih praženih arašidov,
  • četrtina skodelice suhih borovic,
  • tretjina skodelice sončničnih semen.

Priprava:

  1. Banane z vilico pretlačite v kašo.
  2. Dodajte jim začimbe, arašidovo maslo in kosmiče ter vse skupaj na hitro premešajte.
  3. Na koncu dodajte še cele arašide, borovnice in sončnična semena ter na hitro zmešajte.
  4. Maso nalijte v pekač velikosti 20 x 15 cm centimetrov, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko.
  5. Pecite na 200°C približno dvajset minut, počakajte, da se masa ohladi in jo nato narežite na ploščice primerne velikosti.

Beljakovinska ploščica

Sestavine:

  • 60 gramov zmrznjenih ali suhih jagod,
  • 60 gramov sesekljanega kokosa ali kokosove moke,
  • 60 gramov beljakovinske sirotke v prahu,
  • polovica žličke vaniljevega sladkorja,
  • 60 mililitrov mandljevega mleka,
  • 80 gramov temne čokolade.

Priprava:

  1. Zmešajte vse sestavine, masi dodajte 60 gramov čokolade in jo pohladite v hladilniku.
  2.  Pohlajeno oblikujte v ploščice, jih položite na pladenj in jih prelijte z ostalo stopljeno temno čokolado.
  3. V hladilniku oziroma na hladnem pustite še toliko časa, da se čokolada strdi. Pa dober tek.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte