Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Veste, katere rastline gredo v kuhinjo in katere v spalnico?

Katera sobna rastlina se najbolje obnese v kuhinji, katera je najboljša za spalnico in katero bi morali imeti v kopalnici.

11.8.2018 ob 5:05

loncnice_dom_micna.jpg

Sobne rastline ne samo, da polepšajo prostor, pozitivno vplivajo tudi na zdravje in počutje. Da bi njihov vpliv kar najbolje izkoristili, imejte v mislih, da ni vseeno, katere boste postavili v različne prostore doma. Pure Wow razkriva lončnico, ki se najbolje obnese v kuhinji, tisto, ki je primerna za spalnico in ono, ki jo morate imeti v dnevni sobi. 

loncnice_meta_micna.jpg

Kuhinja: meta

Niste vedno sanjali o tem, da bi imeli na okenski polici mali zeliščni vrt? Začnite z v lonček posajeno meto. Kajti njena vzgoja ni zahtevna, kuhinjo prijetno poživi z bujnim zelenjem in omamnim vonjem, hkrati jo boste imeli vedno pri roki, ko boste pripravljali mojito ali ledeni čaj.

aloe_vera_loncek_micna.jpg

Kopalnica: aloe vera

Ne samo, da polepša prostor, je tudi odlična prva pomoč pri takšnih in drugačnih kožnih težavah (da, njen sok pozdravi mozolje). Hkrati učinkovito čisti zrak, saj iz njega odstranjuje kemikalije, ki so prav v kopalnici dokaj pogoste. Pomislite samo na lake za lase, dezodorante, ki jih tam uporabljate in na čistila, s katerimi ta prostor čistite.

loncnica_jasmin_okno_micna.jpg

Spalnica: sobni jasmin

Eksotična cvetlica se odlično poda na okensko polico spalnice. Ne zgolj zato, ker je lepa, temveč so nemški strokovnjaki dokazali, da njen vonj pomirja in tako pripomore k boljšemu spancu. In še nekaj: jasmin od nekdaj slovi po afrodizični moči.

loncnica_brsljan_micna.jpg

Dnevna soba: angleški bršljan

Zakaj? Ker iz zraka učinkovito odstranjuje prah, plesnive spore in druge alergene. Idealen torej za prostor, kjer preživite veliko časa.

loncnica_orhideja_cvet_micna.jpg

Jedilnica: orhideja

V prostor, kjer se pri mizi zbere vsa družina, sodi lončnica, ki nima močnega vonja in je čudovita na pogled. Takšna je nedvomno orhideja. Več okrasja v tem prostoru ne boste potrebovali.

loncnice_sukulente_micna.jpg

Igralnica: sočnice (sukulente)

Nezahtevne, lepe in zanimive. S pomočjo teh rastlin lahko otrokom privzgojite odgovornost na zabaven način: dobesedno skozi igro. Naj skrbijo zanje sami. Če jih bodo kdaj pozabili zaliti, jim ne bo hudega.

roza_rajska_ptica_cvet_micna.jpg

Pisarna: rajska ptica (strelicija)

Leta 2011 izvedena raziskava je dokazala, da ta rastlina v pisarnah pomaga pri premagovanju utrujenosti in izboljšuje koncentracijo. Skratka, oddaja pozitivne vibracije, saj že s pogledom nanjo prikliče dobro voljo. Bi radi okrasili pisarno in hkrati izboljšali storilnost? Rešitev je v rajski ptici.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte