Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trend čudovitih dnevnih sob iz sedemdesetih: vkopane zofe

Dnevna soba je tisti del doma, kjer se družina sreča. Zato je pomembno, da je udobna in dovolj prostorna za vse člane. Mi se trenutno navdušujemo nad vkopanimi zofami.

3.6.2019 ob 9:20

!SSL
hisa_zofa_kavc_dnevna_soba_arhitektura_dom_opremljanje_prenova1.jpg

Ste že slišali za vkopane zofe? V resnici ne gre za novo pogruntavščino. Kotički za druženje v dnevni sobi, ki so vkopani globlje od ostalih delov prostora, so bili zelo priljubljeni v sedemdesetih. Nanje smo nekako pozabili, trend prav posebnih kotičkov za srečanja s prijatelji in družino, pa je spet v porastu.

Ena takšnih, ki so pritegnile našo pozornost, je hiša v Kaliforniji, ki so jo oblikovali v biroju Craig Steely Architects. Pam & Paul’s House ima prav posebno zasnovo. Zaradi steklenih sten, ki gledajo na gozd, so želeli prostor pustiti čimbolj odprt, brez visokega pohištva, ki bi zaprlo pogled skozi okna. Zato so ga večino kar vkopali!

hisa_zofa_kavc_dnevna_soba_arhitektura_dom_opremljanje_prenova2.jpg

Pozabite televizijo, to je prostor za druženje

Če smo nekoč dnevno sobo povezovali s televizijo, se danes vedno več družin odloča, da televizije sploh ne bodo imeli. Prostor za druženje pa zato namenijo prav temu – druženju. Čar vkopanih zof je predvsem to, da so oblikovane v krogu ali kvadratu, tako, da se ljudje med seboj gledajo. Bistvo torej ni pogled v ekrane, ampak v sogovornike.

Omenjena hiša v Kaliforniji ima vkopano zofo, ki jo lahko uporabljajo na dva načina. Bodisi tako, da je ves spodnji del oblazinjen. Ali pa tako, da sredinski del umaknejo in pustijo prostor za noge. Tako gostje na zofi lahko ležijo, ali pa jo preoblikujejo v sedišče z znižanih delom za noge. Omenjena zofa ima sicer pri strani tudi zarezo, skozi katero se elektronsko dvigne televizija.

Nekaj podobnih idej za dnevne prostore in vkopane zofe – okrogle ali kvadratne – smo zbrali na Instagramu.

Avtor: F. M.
Foto: Darren Bradley/Instagram: modarchitecture

PREBERITE ŠE: Slovenka, ki ustvarja imenitne hišice za otroke, ki jih naročajo po vsem svetu ALI Plavolaski, ki iz slovenskega lesa izdelujeta šik mizice

Priporočamo tudi: Ikea poustvarila slavne televizijske dnevne sobe


oddajte komentar

preberite tudi

Da spletni zmenki ne bodo prinesli razočaranja

Vroči erotični trendi, ki bodo v letu 2020 velik hit

Sedem tipov moških, s katerimi nikoli ne boste srečni v ljubezni

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!