Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sedem stvari, ki jih lahko očisti ali popravi zobna pasta

Zagotavlja veliko več kot lepe zobe.

2.1.2017 ob 6:30

pasta.jpg

Vsak dan si z njo čistite zobe, niste pa vedeli, da je veliko več kot higienski pripomoček. Poglejte, kaj vse lahko počistite ali popravite z zobno pasto.

Nam že sledite na Facebooku

Zloščite nakit

Da bo vaš nakit (da, tudi diamantni prstan) znova svetleč in bleščeč, malce paste nanesite na staro, a čisto zobno ščetko in z njo nežno odstranite umazanijo ter oblogo, ki krati lesk dragocenih predmetov. Ko boste končali, nakit splaknite pod vodo in ga osušite z mehko krpo.

Očistite površino likalnika

Saj veste, kaj se sčasoma na njej nakopiči. Umazanijo z likalne plošče boste zlahka očistili, če boste nanjo nanesli zobno pasto in jo s krožnimi gibi spolirali. Skupaj s pasto bo izginil tudi nadležni sloj.

Očistite žaromete na avtomobilu

Če so zaradi vožnje po prašnih in posoljenih cestah umazani ter mastni, jih lahko očistite z zobno pasto. Nanesite je nekaj na krpo in razmažite po površini, nato pa splaknite ter obrišite s suho krpo.

Po kuhanju očistite roke

Po pripravi okusne večerje vonj vaših rok izdaja, da ste čistili ribe, sesekljali česen ali rezali čebulo. Dobra novica: pasta ne osveži samo daha, temveč tudi roke. Nekaj jo vtrite vanje, jih dobro zdrgnite in splaknite ter posušite.

Odstrani manjše praske s čevljev

Kot so zapisali pri Huffington Postu, je z zobno pasto mogoče odpraviti manjše praske z gladke obutve. Malce je nanesite na mehko krpo in zloščite poškodovano površino. Odstranite višek paste in dodobra posušite škornje ali čevlje.

Očisti preprogo

Madež na preprogi natrite z zobno pasto, pustite jo nekaj časa učinkovati, nato pa posledico neprevidnosti zdrgnite s ščetko, splaknite ter posušite.

Popravi opraskan zaslon telefona

Da bi znova zasijal kot nov, na krpico kanite malce zobne paste (brez mikro delcev) in jo s krožnimi gibi nežno nanesite po vsej površin. Z nekoliko vlažno krpo nato odstranite višek pripomočka, ki je polepšal zaslon vaše napravice.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte