Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Deset stvari, ki jih morate še danes odnesti iz svojega doma

Čas je za spomladansko čiščenje.

18.4.2018 ob 3:40

omara_ThinkstockPhotos-540999022.jpg

Prvi korak k dobremu počutju doma je vzdrževanje reda. Tega je težko doseči, če se v njem kopičijo predmeti, ki so povsem odveč, jih ne uporabljate več ter ustvarjajo nered, ki na razpoloženje in počutje vpliva negativno. Prav zaradi množice krame tedaj, ko pridete domov, niste veseli, temveč slabe volje.

Torej začnite z akcijo še danes in se znebite predmetov, ki vam kradejo dragoceni prostor ter življensko energijo.

Stari časopisi

In revije, ki ležijo povsod. Ne boste jih še enkrat prebrali. Odnesite jih v zabojnik za reciklažo ali podarite šoli, ki zbira star papir. Če vas je kakšen članek posebej navdušil, ga izrežite in spravite v mapico, vse ostalo naj roma iz vaše kuhinje, dnevne sobe, spalnice in kopalnice.

Stari računi

Zavrzite vse tiste, ki ste jih prejeli ob nakupu aparatov, ki že davno niso več v garanciji. Tudi deset let stara potrdila plačanih položnic sodijo v smeti. In ne pozabite na denarnico ter vse račune, ki se vam kopičijo v njej.

Oblačila

Vaša omara je polna. Koliko oblačil pa v resnici še nosite? Tistih, ki jih niste oblekli zadnje dve leti, zagotovo nikoli več ne boste dali nase. Torej jih nekomu podarite oziroma, če so res uničena, odvrzite v zabojnike za oblačila.

Zdravila in vitamini

Preglejte domačo lekarno in embalaže zdravil, ki ste jih dobili na recept ali ste jih kupili sami. Preverite njihove roke uporabnosti. V kolikor so ti pretečeni, jih ne smete več uživati. Odslužena zdravila in vitaminske nadomestke odnesite v lekarno, kjer zbirajo odpadne farmacevtske izdelke.

Ličila in parfume

Priznajte, da je vaša mizica z ličili in dišavami preveč obložena, saj je na njej veliko parfumov, ki jih nikoli ne uporabljate in ličil, ki jim je že davno potekel rok uporabnosti ali so zaradi pogostega stika s svetlobo in zrakom povsem neuporabna. Pobrskajte tudi med laki za nohte. Zagotovo je polovica teh že trdih, zato si z njimi ne morete prav nič pomagati.

Nakit

Vzemite v roke svojo šatuljo z nakitom. V njej so nedvomno polomljene broške, strgane ogrlice in verižice, prstani in zapestnice, ki so bili v modi deset let nazaj. Vrednejše, polomljene kose popravite, ti so vam dragocen spomin, odslužen nakit, ki bi ga zlahka umestili v kategorijo kiča, pa brez slabe vesti zavrzite.

Hrana

Prebrskajte klet in hladilnik, ter zavrzite vse, kar je staro, s pretečenim rokom ali celo že plesnivo in gnilo. To storite vsaj enkrat na mesec ali še bolje, vsak teden in se izognite neprijetnemu presenečenju.

Nekatere spominke

Mnogi notranji opremljevalci se strinjajo, da bi morali biti pri odstranjevanju razglednic in spominkov, ki vam ne pomenijo ničesar, neusmiljeni. Seveda boste shranili tiste dragih oseb in vam ljubih krajev, ki ste jih obiskali. A verjemite, vseh, ki se kopičijo na vaših policah in sploh ne veste več, kje ali od koga ste jih dobili, res ne potrebujete.

Stari zvezki

Shranjujete jih še iz časov, ko ste hodili v šolo. Le komu na čast? Od njih ne boste imeli nobene koristi, boste pa, ko jih boste zavrgli, v dom spustili svežo energijo.

Elektronske naprave, ki jih ne uporabljate

Imate dva stara notesnika, pet odsluženih telefonov, sokovnik, ki ga nikoli ne uporabljate, mešalnik, ki ne deluje več in še bi lahko naštevali. Tudi za te je čas, da odidejo od doma. V kolikor še delujejo, jih nekomu podarite, sicer pa obstajajo posebni zabojniki za elektroniko. V njih je prostor za vse vaše telefone, ki so potem, ko ste šli s tehnologijo naprej, ostali v predalih.

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju portala Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte