Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Čemu služijo uporabljene čajne vrečke

Nekaterih uporabljenih čajnih vrečk nikar ne zavrzite, saj lahko pomagajo pri čistem domu.

2.11.2015 ob 9:00

shutterstock_111893753.jpg

Zdravilni učinki čaja so že dolgo znani, vse možnosti uporabe čajnih vrečk pa precej manj.  Poglejte, kje vse vam še lahko pridejo prav.


Že slediš Mični na Facebooku?

  • Da jedilna soda iz hladilnika lahko prežene neprijetne vonjave, najbrž že veste. Morda pa ne tudi, da ima enak učinek porabljena vrečka zelenega čaja. Nekaj teh postavite v hladilnik in počakajte, da vsrkajo neprijetne vonje, ki jih je v njem pustila pokvarjena hrana.

  • Na enak način lahko neprijetne vonjave preženete tudi iz omar. V ta namen uporabljene čajne vrečke v njih pustite preko noči.
shutterstock_182767235.jpg
  • Vrečke črnega čaja bodo železno posodo zaščitile pred rjavenjem. Po vsaki uporabi jo  premažite z vlažnimi vrečicami, ki ste jih porabili za pripravo omenjenega napitka. Čajne vrečke bodo ustvarile zaščitni sloj, ki bo posodo varoval pred rjavenjem.

  • Maščoba na posodi, zlasti na plastični, je trdovratna. Lažje jo boste odstranili, če jo boste namočili v vroči vodi, ki ste ji dodali dve ali tri vrečice, iz katerih ste si že pripravili čaj. Počakajte približno pet minut, maščobo pa boste s posode sprali brez težav.

  • Čaj učinkovito odstranjuje madeže na ogledalu. Skuhajte zelenega, dve uporabljeni vrečki pa uporabite kot čistilo: z njimi polzite po ogledalu in ga nato obrišite s suho krpo. Na enak način očistite tudi stekla.
  • S čajem lahko očistite tudi lesena tla in pohištvo. Iz dveh že uporabljenih vrečk skuhajte čaj, počakajte, da se pohladi, vanj namočite krpo in obrišite umazane površine. Čaj razgradi maščobo in blagodejno vpliva na les, saj ga zaščiti pred zunanjimi vplivi.

  • Če bi želeli osvežiti staro preprogo, po njej posujte posušeno vsebino uporabljenih čajnih vrečk zelenega čaja, počakajte 15 minut in jo posesajte. Zdrobljeni listki bodo iz vaše preproge odstranili tako umazanijo kot neprijeten vonj.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte