Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

5 idej, kako v dom priklicati počitniško vzdušje

Če vam in dano oditi na počitnice, naj počitnice pridejo k vam.

8.7.2019 ob 3:37

dom_zofa_morje_detajli_micna.jpg

Nobena skrivnost ni, da okolica vpliva na počutje. Prav tako ni dvoma, da dopustniške destinacije pobožajo dušo in telo. A če vam v letošnjem poletju odklop na kateri od njih ni dan, počitnice povabite k sebi.

Z nekaj nasveti portala Pure Wow bo vaš dom postal pravi kotiček za oddih.

Uporabite prave dekorativne elemente

Najlažje boste počitniško vzdušje v dom povabili s tistim, kar vas spominja na najljubše dopustniške destinacije.

Pomislite: stoli in mizica iz vrbja ali ratana bodo v misli priklicali plažo, na vidnem mestu razstavljene školjke, morske zvezde ali podobni okraski vas bodo spominjali na modro morje. Lahko stopite še korak dlje in počitniške detajle uokvirite ter jih spremenite v resnično umetnino, stanovanje pa odanete v dekorativne tkanine v poletnih odtenkih.

Poskrbite za prave vonjave

Kako je najlažje priklicati počitniške vibracije? Z vonjavami, ki spominjajo na kraje, namenjene počitku in sproščanju.

Tu pridejo prav eterična olja, ki oddajajo vonje, kakršni se v nosnice ujamejo na dopustu: po borovcih, dišečih kokosih, tropskih sadežih ali, če ste bolj, kot ljubitelj morja, privrženec gora, aromo po mogočnih smrekah.

Na domači postelji pričarajte hotelsko udobje

Nekaj je na hotelskih posteljah. Posteljnina je udobnejša in blazine so mehkejše. Zato je tako prijetno pasti nanje ter za nekaj trenutkov pozabiti na vse ostalo. Na srečo lahko prav takšno vzdušje pričarate v domači spalnici.

Priskrbite si kvalitetne rjuhe, nekaj dodatnih mehkih blazin ter, preden se uležete k počitku, posteljo pospravite kot profesionalec. Saj veste, da bodo robovi takšni, kot ste jih vajeni v hotelu.

postelja_blazine_micna.jpg

Kopalnico spremenite v sprostitveni center

Ni ga razloga, da v kopalnici ne bi uživali. Vse leto, zlasti pa poleti. Zato običajno glavo prhe nadomestite z novo (takšno z več možnostmi pršenja), priskrbite si penečo kopel z vonjem po morju in soli, tudi v kopalnico umestite nekaj počitniških detajlov, omislite si udobne kopalniške preproge in seveda mehke brisače ter dišeče svečke. Za počutje in razvajanje, kot bi ga bili deležni na dopustu.

V dom spustite naravo

Narava je v zavetju štirih sten vedno dobrodošla. Ob pogledu na zeleno rastje se namreč v trenutku izboljšata počutje in razpoloženje.

Torej v dom umestite bogate lončnice, lesene detajle, vaze napolnite s poletnimi šopki in tedaj, ko se pripeka umakne, odprite okna. Svež zrak prav tako dela čudeže.

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages


Priporočamo tudi: 7 super nasvetov, kako se ohladiti na domačem dvorišču Ali pa: Doma sovražimo, na počitnicah obožujemo

Preberite še: 3 dejanja, s katerimi sabotirate dopust


oddajte komentar

preberite tudi

Tako pretiravanje s pornografijo uničuje ljubezensko življenje (in vaše možgane!)

8 erotičnih scenarijev, ki si jih ženske večinoma NE želimo!

Ta (destruktivna!) navada lahko uniči vsako zvezo

ne spreglejte