Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

10 napak pri nakupu oblačil, zaradi katerih zapravite preveč denarja

Ker se vsak privarčevan evro pozna, bodite pozorni na nekatere najpogostejše napake pri obnavljanju svoje garderobe.

6.1.2019 ob 5:21

nakup_oblacila_trgovina_zenska_micna.jpg

Seveda radi nakupujete oblačila, a prav tedaj, ko zavzeto sledite trendom, velikokrat počnete napake, ki vas drago stanejo. Dobesedno. Poglejte, katerim se po pisanju Insiderja izogniti, da boste vendarle prijaznejši do svoje denarnice.

Ne sledite promocijskim cenam in ne uporabljate kuponov

Vseeno je, ali kupujete na spletu ali v trgovini, vedno je dobro vedeti, kje potekajo promocije, katere trgovine imajo za stranke na voljo kupončke s popustom ter seveda svoje znanje s pridom izkoristiti.

Ne čakate na razprodaje

Razumemo, tisti jopič vam je res všeč in najraje bi ga kupili takoj. A roko na srce, brez njega boste zdržali do razprodaj, ga kupili tedaj in ob tem še prihranili. Sezonske razprodaje so nekaj, na kar je nedvomno pametno počakati, četudi so takšne in drugačne akcije na voljo praktično vse leto.

Preveč pozornosti namenjate znamki oblačil

Zveneče znamke običajno pomenijo visoko ceno. Zato je bolje, kot napisu na oblačilu, pozornost namenjati temu, kako vam izbrani kos v resnici pristaja. Kajti to je pomembnejše od oblikovalca, ki je podpisan na majici ali hlačah.

Ne kupujete v 'outletih'

Res je, oblačila so tam pogosto z napako, a te so velikokrat tako malenkostne, da jih praktično ni opaziti. Ponudba v teh trgovinah je praviloma pestra in v skladu z novimi trendi.

Niste pozorni na nego oblačil

Če morate svojo garderobo pogosto osvežiti zato, ker so oblačila v njen strgana, razvlečena ali drugače poškodovana je čas, da začnete več pozornosti namenjati primerni negi puloverjev, hlač, majic in drugih kosov. Če boste pri pranju in sušenju previdni, vam jih ne bo več treba menjati tako pogosto, kot ste bili to primorani početi do sedaj.

Pri nakupu ne preverite etikete

Lepo krilo, odlično se vam poda, zato ga kupite, šele doma pa vidite, da ga lahko čistite samo v čistilnici, kar nedvomno pomeni dodaten izdatek. Že v trgovini se prepričajte, kakšno vzdrževanje zahtevajo določeni kosi in se tudi na podlagi tega odločite, ali je zanje pametno odšteti denar.

Nikoli ne kupujete oblačil iz druge roke

Obstaja nešteto razlogov, zakaj nekdo podari oblačila prodajalnam, ki jih prodajajo naprej. Ne gre vedno le za to, da so dotrajana ali iz mode. Torej je vredno pokukati tja, kjer so na voljo oblačila iz druge roke. Za nizko ceno boste lahko znatno oplemenitili svojo omaro.

Prehitro zavržete račun

Račun vedno shranite in ga obdržite vse dotlej, dokler lahko oblačilo vrnete ali ga reklamirate. Z njim boste veliko lažje uveljavljali pravice potrošnika.

Pred nakupom ne preverite omare

Vedno, preden se podate po nakupih, preverite, kaj vse imate v omari. Če boste vedeli, kaj je na policah in obešalnikih, se boste veliko lažje izognili nakupu treh črnih bluz in petih hlač z visokim pasom.

Veliko denarja namenite za oblačila, ki jih oblečete samo enkrat

Pa naj bo maturantska obleka, poročna obleka, obleka, ki jo boste oblekli kot družica ali priča in še bi lahko naštevali. Na vas bo enkrat in nikoli več, zato je izdaten strošek zanjo nesmiselen. Oblačila za posebne, enkratne priložnosti si je veliko smotrneje izposoditi.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 vrst trebuščkov, ki niso posledica debelosti ali pa Super trik, kako bo (dišeča) svečka dlje časa in lepše gorela

Priporočamo tudi: O, joj! Zelo verjetno krompirjev pire pripravljate narobe!


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte