Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Znaki, ki že na začetku kažejo, da se razmerje ne bo obneslo

V zaljubljenosti je zlahka spregledati opozorila, ki pa zgovorno pričajo, da zveza nima prihodnosti.

13.6.2019 ob 3:53

fant_punca_razmerje_ljubezen.jpg

Zaljubljeni ste in zato zaslepljeni. To je dejstvo, kajti tedaj, ko telo in možgane obvladujejo hormoni, na svet gledate skozi rožnata očala in zlahka se zgodi, da znakom, ki pričajo, da se zadeve ne bodo obnesle, ne posvečate prave pozornosti. Ali jih sploh ne opazite. Kateri ne govorijo skupni prihodnosti v prid, niza Readers Digest.

Nista na isti strani

Spoznali ste nekoga, s katerim delita okus za glasbo, hrano, stil oblačenja, skupna vama je celo najljubša domača žival. Odlično. A ko gre za tisto, kar v resnici šteje, žal nista na isti strani.

Pomembno je, da so parom skupna življenjska pričakovanja, pogled na družino, odnos do denarja, stil življenja. To so osnove sobivanja, ki temeljijo na globoko zakoreninjenih vzorcih in se tedaj, ko jim boste začeli posvečati pozornost, zagotovo ne bodo spremenili, zato je pomembno, da si delita enake ali vsaj podobne. V nasprotnem primeru bodo žal privedli do nepremostljivih razlik.


Ob njem niste povsem sproščeni

Morda ste res bolj zaprte narave in se težko nekomu povsem odprete ter se mu zaupate. A če ob novemu partnerju niste sproščeni, se z njim ne morete pogovarjati o svojih stiskah ter mu pokazati, kako ranljivi ste, nimata najboljših obetov za prihodnost.

Z nekom, ki jo nameravate osnovati, bi pač morali odkrito govoriti o vsem, kar vas veseli in kar vas teži.


On je preprosto popoln

Tako vsaj meni sam in ne priznava nobene krivde ter odgovornosti tedaj, ko se med vama ali kje drugje kaj zalomi. Če nekdo, s katerim se sestajate, ne priznava svojih napak in nepopolnosti ter se nikoli ne pokesa ali opraviči, z njim ne bo mogoče osnovati zdrave zveze.

Kajti napake imamo vsi in partnerji v srečnih zvezah jih priznavajo, sprejemajo ter se jih trudijo popraviti.


Dvomi v vas

Zanj storite nekaj lepega. Kar tako, ker ga želite razveseliti. On pa vašo gesto dojema kot prikrivanje dejanja, ki ga ne bi odobraval. To pomeni, da dvomi vase in v vas ter vam ne zaupa.

Ne glede na to, kdo od vaju dvomi v pristna čustva sočloveka, zveza v tem primeru ne more obstati.


Preverjanje

Čustev, potrpljenja, zvestobe … Nastavljanje takšnih in drugačnih pasti je v zdravem odnosu velik ne. Če se gresta takšne ali podobne igrice, je vajino razmerje izpeto, preden se je sploh začelo.


Nesprejemanje različnosti

Pa naj bo glede politike, vere, življenjskih norm. Res je, da to niso debate za prve zmenke, a sčasoma je vendarle treba razjasniti, kje stojita glede takšnih in podobnih tem.

Ni treba, da se strinjata, kar zadeva cerkvenih običajev ali političnih stališč, nedvomno pa morata razlike spoštovati, sprejemati in razumeti ter poiskati kompromise, ob katerih bi njim navkljub lahko živela kot par. Če za to ni ne pripravljenosti in ne volje, raje poiščita nekoga, ki se bosta ujemala z vama.


Hladna in vroča obdobja

En teden vas pokliče vsak dan, skupaj se zabavata ob koncu tedna in drug od drugega ne moreta odmakniti rok. Že naslednji se zdi, da zanj ne obstajate, ko se srečata, je do vas hladen in zadržan, vi pa ne veste, kaj se dogaja in pri čem ste.

Izmenjujoča se tako imenovana hladna in vroča obdobja so znak, da on ni čisto prepričan v to, da si želi razmerja, njegov notranji boj pa se odraža z odnosom do vas. In ker je negotov on ste negotovi tudi sami, vsekakor pa to ni obnašanje, ki bi obljubljalo srečno ter uspešno zvezo.


Vedno je vse po njegovem

Kar pomeni, da gledate filme, ki so všeč samo njemu, hodita v restavracije, kjer je hrana odlična zanj in počneta stvari, ki veselijo le njega.

V kolikor vas že na samem začetku zveze ne upošteva, vas zagotovo tudi kasneje ne bo. Zato ob takšnem obnašanju raje poberite šila in kopita.


Nesramen je do drugih

Človek veliko več kot z besedami, odkrije z dejanji. Če je on nestrpen, vzvišen ter nesramen do ljudi, ki so v njegovem življenju pomembni ali jih srečuje povsem po naključju verjemite, da so bo sčasoma tako začel obnašati tudi do vas. Tega pa zagotovo nočete.


Ne izjasni se glede zveze

Že nekaj mesecev sta par, a še kar se nista pogovorila o naravi vajine zveze zato ne veste, kje v resnici sploh stojita: sta fant in dekle, sta prijatelja z uslugami, kje se vidita v prihodnosti in podobne teme res niso primerne na prvih zmenkih, a nekje po treh mesecih bi že morala definirati naravo odnosa. V kolikor on tega ni pripravljen storiti, vajinega zagotovo ne jemlje resno.


Pretirana kritika

Upravičena kritika je dobronamerna in konstruktivna ter zato dobrodošla. A v kolikor prav ničesar ne storite in ne rečete prav, ne gre za kritiko, temveč za čustveno zlorabo in razmerja z nekom, ki vam vedno daja občutek, da ste slabi, nesposobni, otročji, nezreli, skratka z nekom, ki je z eno besedo čustven manipulant, verjemite, nočete.


Vajini prijatelji vihajo nosove

Običajno so tisti, ki odnos opazujejo od zunaj, veliko objektivnejši od zaljubljencev samih. Eni od njih so prijatelji, ki vidijo tisto, česar vidva ne. In če ne vidijo vajine skupne prihodnosti, jim je pametno verjeti.


Nepozornost

Nikoli vas ne vpraša po tem, kakšen je bil vaš dan, pojma nima, kakšno kavo pijete in ne, kakšna je vaša najljubša pica, čeprav ste mu vse to že neštetokrat povedali.

Ni si zapomnil, ker je nepozoren oziroma se ne trudi, da bi vas bolje spoznal in vam ugodil s popolno skodelico temnega napitka tako, kot vi razvajate njega. Kajti vi ste si že prvič zapisali v spomin vse, kar ga najbolj razveseljuje.


Pozabljate nase

In še zadnja opozorilna zastavica: od kar ste z njim, sploh niste bili v telovadnici, prebrali niste nobene knjige in ne obiskali stare mame, saj ves svoj prosti čas posvečate njemu. Vaši veliki ljubezni, zaradi katere pa izgubljate sebe in s tem sebi, njemu in zvezi ne delate nobene usluge.

Kajti srečno razmerje lahko oblikujeta le dve samostojni osebi, ki kljub zvezi ne pozabita nase ter vedno ostaneta neodvisni in zato srečni ter sposobni zgraditi kvaliteten odnos.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: 5 jasnih znakov, da se ne misli poročiti z vami Ali pa: Pozor, 7 obveznih mejnikov, ki jih morata doseči pred zaroko

Priporočamo tudi: Pretresljiva izpoved Severine: “Mama me po porodu pet mesecev ni mogla vzeti v naročje”

In tudi: Vsak teden pojemo za kreditno kartico mikroplastike


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte