Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Žgečkljiva dejstva o ženskem telesu, ki jih morate poznati

Bolje kot boste poznali svoje telo, bolj boste uživali med spolnimi radostmi.

19.9.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Nikoli ni odveč poznati nekaj dejstev o telesu. Tudi tistih, povezanih s spolnimi radostmi ne. In čeprav menite, da o tej temi veste vse, se morda motite. Poglejte torej, kako se vaš organizem prilagaja na vse mogoče, tudi na najbolj seksi situacije. 

Vpliv estrogena. Po vročih igricah količina estrogena v krvi naraste. Prav zato so lasje po njih lepši in bolj sijoči, oči večje in bistrejše, koža pa bolj gladka. Povedano na kratko: po seksu ste lepši.

Dejaven testosteron. Med ovulacijo je v ženskem telesu več hormona testosterona. Zato je to obdobje, ko je libido pri nežnejšemu spolu na višku, prav tako je boljši dotok krvi v genitalije in s tem olajšano doseganje orgazma. Narava je torej poskrbela, da so ženske najbolj zagrete tedaj, ko so tudi najbolj plodne.

Skrivnosti klitorisa. Zgornji levi kvadratek klitorisa je daleč najobčutljivejši na dražljaje. Namig: krožni gibi, ki se končajo na vrhu ščegetavčka so recept za orgazem.

In za konec: Ženske, za razliko od moških lahko doživljajo zaporedne orgazme. Res je, to ni nobena novost. A morda niste vedeli, da lahko intenzivna aktivnost na intimnem področju izzove draženja in zmanjša sposobnost za doseganje spolnega viška. Da bi bilo to tveganje kar najmanjše, se s številom doseženih orgazmov časovni presledek med njimi krajša in je zanje dovolj že minimalna stimulacija. 


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte