Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Za srečno zvezo potrebujete toliko seksa na teden

Manj, kot ste si morda mislili.

13.8.2019 ob 6:01 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Pogosto je slišati, da sta količina seksa in sreča v rezmerju, če se izrazimo v matematičnem žargonu, premosorazmerni. Torej: več telesne ljubezni pomeni več sreče.

A glede na leta 2015 izvedeno študijo, temu ni vedno tako. Rezultate raziskave je objavila publikacija Social Psychological and Personality Science, kjer so zapisali, da so najsrečnejši tisti pari, ki med rjuhe skočijo enkrat tedensko.

Avtorica Amy Muise, profesorica psihologije na univerzi Toronto pojasnjuje: "Seks v razmerje prinaša občutke zadovoljstva, prav zato so pari, ki se mu predajajo redno, srečnejši od onih, ki telesni ljubezni ne namenjajo pozornosti. Pa vendar tisti, ki ga okušajo večkrat, niso prav nič srečnejši od onih, ki si zanj vzamejo čas enkrat tedensko. Res je, nič ne bo narobe, če bosta z dragim v postelji aktivnejša, a pogostejše spolne igrice ne bodo imele vpliva na vajino srečo." 

Zanimivo je, da je v Združenih državah Amerike nedavno izvedena študija pokazala, da se pari v moderni dobi redkeje predajajo strastem, kot so se v letih od 1990 in 2000. Kot je povedala Jean Twenge z univerze San Diego, igrajo sodobni mediji pri tem veliko vlogo. "Dandanes je ob desetih zvečer na voljo veliko več dejavnosti, kot jih je bilo pred dvema desetletjema. Zato se pari ljubijo redkeje, a na srečo v povprečju še vedno dovolj pogosto, da so srečni in zadovoljni."


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte