Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Velika stopala, velik penis? Kaj na to pravi znanost

Obstaja prepričanje, da je po velikosti njegovih stopal mogoče presoditi, kaj skriva v hlačah. Znanstveniki pojasnjujejo, kako je v resnici s to teorijo.

10.5.2019 ob 3:56

moski_zenska_stopala_cevlji_micna.jpg

Zagotovo ste že slišali, da lahko s pogledom na njegova stopala vsaj približno določite, kakšno je njegovo bogastvo med nogami.

Natančneje: velika stopala obljubljajo velik penis. A znanost pravi, da v tem ni prav nič resnice, piše Insider.

Leta 2014 so strokovnjaki izmerili dolžino penisa pri več kot 15 000 moških in prišli do zaključka, da povprečna v sproščenem stanju znaša devet, v erekciji pa 13 centimetrov.

Prav tako so se poglobili v primerjavo med velikostjo moškosti in stopal ter podali zaključek: v resnici povezava med tema dimenzijama ne obstaja.

"Dolžina penisa ni povezana z velikostjo stopal in ne z velikostjo katerega drugega dela telesa," je povedala seksologinja Jill McDevitt in dodala, da so s tem dognanjem le potrdili izsledke vseh predhodnih, na to temo opravljenih študiji. Med drugim tistih, ki so jih leta 1993 izvedli v Kanadi, leta 1999 v Južni Koreji in leta 2002 v Veliki Britaniji.

"Zanimivo pri tem pa je, da čeprav znanost v nobenem primeru povezave med velikostjo stopal in dolžino penisa ni potrdila, ta mit ostaja globoko zakoreninjen," je še povedala seksologinja in pojasnila, da enako velja tudi za druge dimenzije telesa:

"Velikost nosa, dolžina prstov, telesna višina, velikost dlani, teža ali celo plešavost. Prav nič od tega ni povezano z dolžino moškega spolnega organa. Skratka, glede na fizične značilnosti nekoga ni mogoče določiti karakteristik njegove moškosti."

Torej: ne glede na to, kaj pravi ljudska modrost, radovednost lahko potešite le na en način: da pogledate tisto, kar vas v resnici zanima. ;)


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 10 stvari, s katerimi se moški med seksom najpogosteje obremenjujejo (a tega ne povedo) ali pa: 11 pogostih zmot, ki jih imajo ženske o moškem spolnem organu

Preberite še: Pogoji za boljše delovanje penisa


oddajte komentar

preberite tudi

Ne ljubezen in ne seks, to je ključno za zadovoljstvo v zvezi

Spoznajte jih: sedem znakov, da je dober v postelji

5 dejstev o ženskah, ki bi jih moral razumeti vsak moški

ne spreglejte