Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tri navade, ki lahko spremenijo menstrualni ciklus

Če vas skrbi neredna menstruacija, bodite pozorni na to, kaj se dogaja v vašem življenju.

21.2.2016 ob 8:00

shutterstock_311342600.jpg

Menstrualni cikel se od ženske do ženske razlikuje, obstajajo pa navade, ki na nobeno žensko ne vplivajo pozitivno. Če opažate, da je vaš cikel nereden, vas morda muči sledeče ...


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Stres

Na zamujanje menstruacije lahko vplivajo travmatični dogodki, kot so smrt ali bolezen bližnje osebe, razpad zveze, selitev, obremenjenost, izguba službe. Vse to so dogodki, ki znatno povečajo količino stresnih hormonov. Izjemen stres pa vpliva na del možganov, imenovan hipotalamus, ki uravnava številne procese v telesu, med drugim tudi menstrualni cikel. Ta zaradi njih lahko postane nereden ali krvavitve zelo šibke.

Potovanja

Daljša potovanja, zlasti v oddaljene destinacije, znatno vplivajo na naše telo. Nespečnost, utrujenost, stres so le nekateri od simptomov potovanj skozi različne časovne pasove. Takšne spremembe pa vplivajo tudi na menstrualni cikel, ki se lahko skrajša ali podaljša. A se na srečo ob vrnitvi domov vrne v normalno stanje.

Premalo spanja

Da bi naše telo povsem normalno delovalo, potrebuje dovolj spanca in počitka. Premalo spanja lahko povzroči številne negativne spremembe v organizmu, od padca odpornosti do nervoze, pa tudi spremenjenega menstrualnega ciklusa. Dokazano je, da odrasel organizem potrebuje od sedem do devet ur spanja, če mu ga ne privoščite dovolj, pa se to lahko odraža tudi na neredni menstruaciji.


Zdaj torej veste, kaj morate storiti, da bi znova vzpostavili red.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

10 v moških očeh najbolj seksi ženskih oblačil

Znaki, ki odkrivajo lažnivca

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

ne spreglejte