Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

To je deset krutih resnic o ljubezni

Naj vam ne naženejo strahu v kosti.

11.9.2019 ob 5:50 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Vsa razmerja se s časom spreminjajo. Dlje, kot v družbi nekoga preživite, več je sprememb. Vse niso prijetne. Nasprotno, nekatere so prav strašljive. A če boste nanje pripravljeni, se boste z njimi lažje soočili in jih tudi premagali.

Poglejte deset najneprijetnejših resnic o ljubezni, s katerimi se v določeni točki skupnega življenja sooči vsak par.

Zaupanje je izjemno krhko

Temelj vsake zveze je zaupanje, ki je morda videti zelo trdno in neomajno. A ta občutek zavaja, kajti zaupanje med zakoncema je lahko hitro in preprosto uničeno. Včasih je za to dovolj že zgolj na videz neškodljiva beseda.

Včasih vama bo v družbi drug drugega dolgčas

To, da popolni pari vse počno skupaj in da jim nikoli ni dolgčas, je pravljica. V resničnem svetu bo včasih zanimivejša od partnerja knjiga ali družba prijateljic. To ne pomeni, da se drug od drugega oddaljujeta temveč le, da potrebujeta malo časa vsak zase.

Ne bosta vedno na isti strani

Čeprav sta praviloma še tako složna, bodo prišli trenutki, ko bosta stala na nasprotnih si bregovih. Včasih zato, ker se v resnici ne bosta strinjala, včasih zgolj zaradi principa.

Zakon in otroci so velik izziv

Res je, načeloma naj bi bilo življenje v zakonu prijetno, otroci pa naj bi prinašali v zvezo zgolj veselje in radosti. A vendar sta tako zakon kot starševstvo polna izzivov, ob katerih se vama bo večkrat zdelo, da izgubljata tla pod nogami ter da izgubljata drug drugega.

Spolna kemija bo splahnela

Začetna kemija in strast, ki jo ta pogojuje, s časoma zvodeni, zadeve se umirijo. Gre za povsem običajno stopnjo zveze, v kateri se kratkotrajna divja čustva umikajo umirjeni, a izpolnjujoči ljubezni.

Včasih boste osamljeni

Ideja, da je zakon zdravilo za osamljenost, je zmotna. Prišli bodo trenutki, ko se boste kljub temu, da boste ob sebi imeli dragega, počutili osamljeni. Zdelo se vam bo, da vas nihče ne razume, da nikomur ni mar. Takšne misli občasno prežemajo vsakogar, samske in tiste v zvezah.

Imeli boste nenavadne misli

"Je sploh vredno truda? Bi bila s kom drugim srečnejša?" Takšne dileme se pojavijo v še tako srečnih zvezah. In imajo približno takšen pomen, kot denimo misel: "Kako bi živela, če bi bila rojena v Ameriki."

Občasno bosta izgubila stik

Kdaj se vam bo zdelo, da sta eno, da sta si usojena in da vajini srci bijeta v enakem ritmu. Spet drugič boste imeli občutek, da sta povsem izgubila stik. To je povsem normalno. Najbrž ste samo zelo utrujeni.

Drug drugega bosta prizadela

Nihče vas ne more prizadeti bolj kot tisti, ki vas ljubi. In obratno. Besede ljubljenega bolijo najbolj. Prav tako nekdo, ki vam je blizu, v prepiru dobro ve, kam udariti, da bo zadal največjo bolečino. Tako pač je v razmerju. Pomembno je, da znata težave reševati in se za vse slabo drug drugemu iskreno opravičiti.

Ljubezen sama po sebi ne more preživeti

Mnoge je treba pogosto opomniti, da ljubezen brez nege oveni. Vsako razmerje zahteva delo in trud. Obeh. Plamena ne more vzdrževati zgolj en partner.


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte