Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tako dolg bi moral biti intimni akt (po mnenju žensk)

Najnovejša raziskava razkriva pričakovanja glede dolžine spolnega odnosa.

8.3.2019 ob 4:54

par_seksi_micna.jpg

Bodimo odkriti: večino zanima, kakšna so partnerjeva pričakovanja glede trajanja seksa. In večina tega ne upa vprašati.

Na srečo se s to dilemo ukvarja tudi znanost in ena zadnjih raziskav je poiskala odgovor na vprašanje, kakšna je za moške in ženske idealna dolžina spolnega odnosa.

Na spletni strani Saucy Dates so k sodelovanju povabili skoraj 4000 moških in žensk z vse zemeljske oble ter jim zastavili dvoje vprašanj: koliko časa povprečno traja njihov spolni odnos in kako dolg naj bi ta bil. Odgovore povzema Readers Digest.

Najbrž ni presenečenje, da realnost in pričakovanja ne gredo z roko v roki.
Izkazalo se namreč je, da ženske v povprečju pričakujejo, da bo spolni odnos dolg 25 minut in 51 sekund, moški pa 25 minut ter 43 sekund.

Želje pripadnikov različnih spolov so dokaj usklajene, kar je dobra novica, vendar obstaja tudi slaba: večina moških in žensk je glede dolžine spolnega odnosa razočarana.

"Naš nasvet vsem, ki sodijo v to skupino je, da naj uživajo dokler traja. In naj si, če intimni akt prehitro mine, privoščijo ponovitev," so zapisali na omenjeni spletni strani.


Dolžina užitkov

Zadeve glede dolžine seksa se nekoliko razlikujejo med novo in staro celino.

V povprečju tako 31 letni moški na oni strani luže zdržijo 17 minut in pet sekund. Tisti na stari celini pa pri enaki starosti 16 minut in 58 sekund. Čeprav Američani s tega vidika Evropejce prekašajo, ostaja dejstvo, da se pri obojih vse skupaj prehitro konča.

A ker vaja dela mojstra, je stvari vedno mogoče izboljšati. Med drugim s premišljeno izbiro časa in se seksu, poleg večerne akcije, predajati tudi zjutraj.

Kajti, kot so še namignili na omenjeni spletni strani, so najboljši pogoji za dolg, zadovoljujoč spolni odnos ob pol osmih zjutraj, kar je še en dokaz, da jutranji seks ni od muh.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Prešuštniki, to je kazen, ki vas čaka po prevari ali pa Ženske s temi lastnostmi najpogosteje privlačijo samovšečneže in narcise

Priporočamo tudi: Sta šla narazen? Ne naredite teh napak.


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte