Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Štiri pravila ljubezni, ki jih nikar ne prekršite!

Nikoli ne smeš pozabiti nanje.

25.6.2019 ob 4:55

zveza_ljubezen_seks_zenska_moski_razmerje5.jpg

Življenje bi bilo veliko enostavnejše, če bi imeli vselej na voljo navodila, kako ravnati v težkih in neprijetnih situacijah. To res ni mogoče, mogoče pa je spoznati štiri preprosta pravila, ki ti v intimnih odnosih vedno lahko pridejo prav in katera moraš vselej upoštevati.

Ljubezni ni mogoče izsiliti

Povedano drugače: nikogar ne moreš pripraviti do tega, da bi se zaljubil vate. Tudi sama veš, da se v nekoga, ki si mu všeč, ne moreš zaljubiti ne glede na to, kakšne občutke goji do tebe ter kako zagreto jih kaže z dejanji ali izraža z besedami.

In še nekaj: čustva ter občutke drugih, pa čeprav bi bila še tako vesela, če bi bili drugačni, moraš spoštovati.

Če hočeš, da te bodo ljubili drugi, moraš najprej ljubiti samo sebe

Ljubiti sebe ne pomeni, da si egocentrična ter sebična, pomeni pa, da spoštuješ sebe, svoje želje in svoje občutke. Da v nobenem primeru nisi pripravljena sebe zatreti z namenom, da bi ustregla ali ugajala nekomu, katerega značaj, norme in življenjski pogledi so povsem drugačni od tvojih. Ljubiti sebe pomeni sprejemati se z dostojanstvom, ne glede na okoliščine.

Če veš, kako ljubiti in spoštovati sebe, te bodo ljubili in spoštovali tudi drugi in nihče od tebe ne bo pričakoval, da bi ravnala proti svoji volji.

Če si ljubljena, to občutiš

Nobenega dvoma ni, da te nekdo ljubi, kadar te vedno postavlja na prvo mesto, s teboj preživlja veliko časa, te spoštuje, in mu je vedno mar za tvoje občutke.

V kolikor se ti zdi, da zate nikoli nima dovolj časa je skrajni trenutek, da trezno presodiš vajin odnos ter nehaš iskati izgovore in ga opravičevati, ker je znova odpovedal vajino srečanje.

Nesmiselno je vztrajati ob nekomu, ki te ne ljubi več

Res je, sliši se kruto, a dejstvo je, da te nihče ni primoran ljubiti za vedno. Ne glede na to, da imata družino, dom in skupen račun.

Če čustva zvodenijo, ljubezen, naklonjenost in spoštovanje pa izginejo pomisli, kaj je bolje: končati staro zgodbo in si dati priložnost za novo, ali vztrajati ter se nekomu vsiljevati za vsako ceno. Odgovor je vendarle kot na dlani. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Je spogledovanje brez dotikov že varanje? ali pa: Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Preberite še: Horoksop: S tem znamenjem boste deležni najboljšega seksa


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte