Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sta na pavzi? Upoštevajta nekatera pravila

Kaj ob takšni odločitvi priporočajo strokovnjaki za medsebojne odnose.

27.6.2016 ob 1:00

pavza.jpg

Spočetka srečna zveza je postala vse bolj napeta in zdi se vama, da sta zašla v slepo ulico. A puške v koruzo še ne bi odvrgla, zato se dogovorita, da bosta razmerje postavila na čakanje. Vse lepo in prav, zavedajta pa se, da tako imenovane pavze zahtevajo jasna pravila, ki se jih morata držati oba.

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku

Sporazum je obvezen

Če en od partnerjev pavzi v zvezi ni naklonjen, drugi pa je prepričan, da bo ta razmerju koristila, v resnici ni najboljša rešitev. Ne samo, da je prvi postavljen pred dejstvo, prav tako ga prevzame občutek, da je drugemu vseeno, da ga ne ceni ter mu ni mar za njegove občutke. Seveda na odmor pristane, saj ga je strah, da bo sicer izgubil ljubezen, kar pa se je najbrž že zgodilo. Pavza je lahko koristna le, če se z njo strinjata obe strani. Sicer ne bo imela pravega namena in ne učinka. 

Pravila

Tudi, če se s takšnim reševanjem težav strinjata oba, so obvezna pravila obnašanja, ki se jih morata dosledno držati. Ta naj vključujejo trajanje odmora, sestajanje z drugimi, naravo odnosa z njimi in podobno. Jasna pravila omejujejo obnašanja, ki bi v končni fazi zvezi škodovala in so smiselna, saj omogočajo, da oba partnerja delujeta v skladu z istim ciljem, čeprav začasno nista skupaj.

Soočanje s težavami

Pomembno za uspeh razmerja je, da se partnerja kljub temu, da sta ločena, čutita povezana. Začasna ločitev je lahko koristna za pare, ki so se ujeli v rutino ter začaran krog sporov in zamer. A dobrobit bo prinesla le, če se v tem obdobju zazreta vase ter v svoje napake, ki so zvezo pripeljale na stranski tir.

Znova pri pogovoru

Nerealno je pričakovati, da se bodo zadeve po predahu rešile same od sebe, še vedno bodo potrebni pogovori in kompromisi, bodo pa ti lažje dosegljivi, ko čustva ne bodo tako razgreta.  Prav tako bosta med začasno ločitvjo oba imela čas o zadevi razmisliti ter nato s skupnimi močmi razmerje peljati naprej ali ga, če bosta spoznala, da je to najboljša rešitev, končati.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

ne spreglejte