Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Šola, imenovana prevara (ali zakaj ste mu lahko hvaležni, da vas je varal)

Čeprav je nezvestoba partnerja boleča izkušnja, se je iz nje vendarle mogoče naučiti nekaj koristnih življenjskih lekciji.

4.6.2019 ob 4:05

resna_punca_micna_zenska_fashion.jpg

Intimne zveze so polne vzponov in padcev, lepih ter manj prijetnih trenutkov. A ko pride do prevare se zdi, da je nemogoče zaceliti rane, ki jih nezvestoba partnerja pusti za seboj. Težko je preboleti izdajo, laži, sprenevedanje in vse druge posledice, med katerimi je neredko tudi razhod.

Vendar čeprav se zdi, da prevara ne prenese nič dobrega, je nanjo vendarle mogoče gledati kot na svojevrstno šolo. Na krut način z njo spoznate, kaj je dobro in česa ni pametno početi, ko vam partner natakne rogove, ključne lekcije pa niza Pop Sugar.

Ozavestite pokazatelje

Tedaj, ko sta bila še v zvezi, nanje niste bili pozorni. A sedaj, ko sta se razšla in gledate nazaj si morate priznati, da ste marsikaj, kar je nakazovalo na to, da ni zvest, v slepi veri vanj spregledali: izogibanje nekaterim vprašanjem, pozno ostajanje na delu, vse pogostejše druženje s prijatelji, odpovedovanje vajinih načrtov, skrivanje telefona in podobno so najočitnejši znaki, da se nekaj kuha v ozadju. Prvič ste jih spregledali, drugič boste nedvomno pozornejši nanje. Če bo seveda treba.


Ne pozabljajte

Čustva do nekoga, ki vas je prevaral, zagotovo ne bodo izginila čez noč in včasih boste pozabili na to, kako močno vas je prizadel ter se boste igrali z mislijo, da bi mu ponudili še eno priložnost. A ideja ni najboljša. Kajti velika verjetnost je, da se bo vsa zgodba ponovila. Saj veste: kdor enkrat vara …


Bodite močni

Ne glede na to, ali je vajina zveza trajala komaj nekaj mesecev ali več dolgih let, prevara zada globoke in boleče rane. In prav zaradi nje imate odlično priložnost, da v sebi odkrijete moč ter sebi in drugim dokažete, da v resnici niste tako krhki ter nebogljeni, da ne bi zmogli sami naprej po poti življenja.


Ne zanašajte se več na bivšega

V nobenem smislu. Pomoči od njega ne potrebujete. Kajti če se boste zanašali nanj, mu boste vedno znova dajali priložnost, da vas bo razočaral.


Povežite se s seboj in tistimi, ki jih imate radi

Vzemite si čas zase in se znebite negativnih misli ob dejavnostih, ki so vam ljube. Pa naj bo to obiskovanje masaže, sprehajanje po gozdu, obiskovanje koncertov ali obiskovanje plesnega tečaja. Ter več časa preživljajte s tesnimi prijatelji in družino. Njihova podpora v trenutkih bolečine je neprecenljiva. Solze in smeh, ki jih sproščeno spustite na plano v njihovi družbi prav tako.


Ne osamite se

Včasih bi najraje ostali doma in jokali. Nič ni narobe, če si kdaj privoščite tudi to, a poskrbite, da ne boste prevečkrat sami utapljali žalost v družbi nesrečnih pesmi, filmov in žalostnih ljubezenskih zgodb. 


Verjemite, da si zaslužite boljše

Nekdo, ki vas je prevaral tega ni storil zato, ker si ga ne zaslužite, temveč ker si on ne zasluži vas. Ne podcenjujte sebe in lastne vrednosti temveč verjemite, da si zaslužite boljše.


Ne posedajte in čakajte, da se bo bivši vrnil

Kajti to najbrž ni verjetno in tudi, če bi znova potrkal na vaša vrata: bi bivšemu še lahko  zaupali in verjeli? Nesmiselno je čakati na nekoga, ki vas je prizadel. Raje se podajte med ljudi in uživajte v družbi tistih, ki vas imajo iskreno radi in jim lahko brezpogojno zaupate.


Sprejmite, odpustite in pojdite naprej

Nekaj časa boste jezni, razočarani in potrti, a na določeni točki se bo treba sprijazniti z dejstvom, s katerim ste bili soočeni. Tedaj boste znova zadihali, odpustili (a ne pozabili) in šli naprej. Kajti nesmiselno je zamero kuhati v nedogled.


Znova zaupajte v ljubezen

Seveda boste malo cinični in boste izgubili vero v ljubezen. A ko bo začetna bolečina minila boste vendarle spoznali, da ta je resnična in da lahko znova ljubite tudi sami.


Ne domnevajte, da so vsi enaki

Partner, ki vas je prevaral, je iz vašega življenja odšel. In ko boste našli novega, ga ne primerjajte z bivšim. Gre za dve različni osebi in to, da vas je nekdo prevaral ne pomeni, da se bo zgodba ponovila. Uživajte v sreči, ki jo nova zveza prinaša in pozabite na preteklost ter z upanjem glejte v prihodnost.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 9 stvari ki si jih privoščite po razhodu in to brez slabe vesti  ali pa: To so najpogostejši razlogi, zakaj vara on in zakaj ona

Priporočamo tudi: Ikea poustvarila slavne televizijske dnevne sobe


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte