Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Skrita sporočila cvetja

Vsaka roža ima svoj simboličen pomen, vendar vsak ni ravno prijeten.

2.6.2015 ob 1:00

shutterstock_224821180.jpg

Lep šopek, ki ga prejmete v dar, vam nedvomno polepša dan. A morda njegov namen ni zgolj prijetno presenečenje, lahko namreč prinaša skrivno sporočilo. Vsak cvet ima svoj pomen, vi pa poglejte, kaj vam nekdo z njim morda skuša povedati. Malo za šalo, malo zares.

  • Kamelije. Njihovo sporočilo je jasno, glasno in prijetno ter se glasi: "Mojo usodo polagam v tvoje roke."
  • Hijacinta. "Prosim te, oprosti mi." To je sporočilo hijacint, ki izhaja še iz grške mitologije.
shutterstock_247517050.jpg
  • Nagelj. Beli nakazujejo na milino in ljubkost, z rožnatimi pa tisti, ki jih podarja, sporoča, da vas nikoli ne bo pozabil. Rdeči nageljčki označujejo prezir, dvobarvni pa, da tisti, ki jih podarja, ne želi biti z vami v zvezi.
  • Anemone. To občutljivo cvetje z izjemno kratkim rokom trajnosti simbolizira konec nečesa. Najbrž jih ne boste več veseli.
  • Rododendron. Naši predniki so ga povezovali s previdnostjo. Če ga torej dobite v dar, vam nekdo morda želi sporočiti, da brezglavo ne gre hiteti.
shutterstock_203666857.jpg
  • Sončnice. Po legendi so Španci ob prihodu v Ameriko pomislili, da so cvetovi sončnic zlati, zato so sončnice dandanes simbol lažnega bogastva pa tudi lažnega upanja.
  • Verbena. "Misli name in upaj, da bo vse dobro," sporoča ta cvet, ki je bil v zgodovini pogosto uporabljen v sakralne namene, dandanes pa obljublja upanje ter zagotavlja tolažbo.
  • Bolhač. Čeprav ima to cvetje iz rodu krizantem privlačen videz, njegovo sporočilo ni ravno prijetno. Z njim vam je tisti, ki vam ga je podaril, napovedal vojno. Na srečo vas je s cvetjem nanjo vsaj opozoril.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte