Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Seks, ki si ga želi velika večina

Večina spolno aktivnih si v seksu želi več določene kvalitete.

27.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Seks, ki si ga želi velika večina

Glede na rezultate raziskave podjetja OnePoll, si približno 73 odstotkov spolno aktivnih želi, da bi bil njihov seks pogosteje spontan. A čeprav tudi v publikaciji Psychology Today spontani seks imenujejo zlati standard v spolnosti, je le težko dosegljiv.

Kajti ne glede na to, ali naj bi sledil odličnemu prvemu zmenku ali zaključku dneva dveh v dolgi zvezi, zanj je v vsakodnevni noriji težko najti čas pa tudi voljo. Kljub temu, da je anketa pokazala, da je večini prav spontani, strasten, nepredvidljiv seks ena najboljših in najbolj zaželenih spolnih izkušenj.

Da kot takšen pozitivno vpliva na razmerje, se strinjajo tudi strokovnjaki: "Je neverjetno seksi, stvar vzgiba in strasti," je povedala seksologija Yvonne K. Fulbright.

Spontani seks, zlasti v dolgi zvezi, ima prav poseben pomen. Ne dokazuje namreč le, da je nekdo pritegnil seksualno zanimanje, temveč priča tudi, da ga je uspel zadržati, da strast v odnosu še traja ter da ima še vedno pomembno vlogo.

Tudi načrtovani ni od muh

Kot rečeno, je spontani seks le težko umestiti v vsakodnevne dejavnosti, saj velikokrat ostane ob strani. Da spolnost ne bi povsem izginila iz življena parov, zato seksologi in drugi strokovnjaki za spolnost priporočajo načrtovani seks:

"Res je, da ta morda ni tako strasten in mu manjka element presenečenja, pa vendar ima tudi načrtovani seks svoj draž.

"Ta je med drugim tudi v dejstvu, da ga partnerja pričakujeta in se ga veselita, s tem se krepi erotična energija in v končni fazi pripelje do prav tako čudovite seksualne izkušnje," je povedala Fulbrightova in dodala, da veliko dejavnikov vpliva na spolnost para, med drugim sta tesnoba in stres dve najvišji oviri do spontanega spolnega življenja. Seveda so tu še druge obveznosti, ki vplivajo na vse ravni odnosa.

"A čeprav tudi sami hrepenite po spontanem seksu, ni pametno čakati, da bo do njega prišlo. Bolje je za strastno noč poskrbeti z načrtom. Kajti seks, ne glede na to, ali je načrtovan ali spontan, nedvomno ohranja in krepi intimi odnos."

Preberite še: Moški s to krvno skupino so najboljši ljubimci

Morda vas zanima tudi: Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte