Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Počitnice v znamenju seksa

Počitnice na morju izboljšujejo spolno življenje, zlasti pozitivno pa vplivajo na moške.

21.7.2015 ob 11:00

shutterstock_217330621.jpg

Znano je, da počitnikovanje krepi imunski sistem, izboljšuje razpoloženje in zmanjšuje stres. Odhod na dopust pa pozitivno vpliva tudi na spolno življenje, so ugotovili v raziskavi univerze Michigan, v kateri je sodelovalo 2000 posameznikov, starejših od 25 let.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična


Preberite še:

Dolgotrajni učinki

Okrepljene strasti niso značilne zgolj za počitniške dni, ampak se pozitivni učinki dopusta na spolno življenje kažejo tudi po vrnitvi domov, so zapisali strokovnjaki in dodali, da 80 odstotkov vprašanih, ki vsaj enkrat letno skupaj počitnikujejo, zatrjuje, da je v njihovi zvezi še veliko romantike.

shutterstock_137550122.jpg

Delež je znatno nižji pri parih, ki si dopusta sploh ne privoščijo ali se na počitnice odpravljajo vsak zase. Pri teh je romantiko čutiti le pri 56 odstotkih vprašanih.

Nič nenavadnega

"Seks na počitnicah je nekaj, česar se nadejajo tako moški kot tudi ženske," je povedal avtor raziskave Lee Vinokur in dodal, da številni doma težje pozabijo na težave z denarjem, otroki, delom in podobno. Vse to povzroča stres, ta zmanjšuje količino testosterona in spolna sla je bistveno manjša. Sproščeno počitniško vzdušje pa zagotavlja ravno nasprotno in seveda pozitivno vpliva tudi na spolno življenje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Ženske, takšnim moškim se izogibajte v velikem loku!

ne spreglejte