Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Po valentinovem povečana uporaba testov nosečnosti

Februarja se poveča prodaja kondomov, marca pa testov nosečnosti.

14.2.2015 ob 1:16

shutterstock_172363658.jpg

Slovenci nismo posebej skeptični do valentinovega, saj ga je 60 odstotkov anketirancev v raziskavi portala Ona-On.com označilo za "Lep, romantičen praznik za vse zaljubljene", le četrtina pa ga je označila za "Vsiljen praznik, kjer cvetličarji služijo, mi pa plačamo". Na lestvici vrednot je na prvem mestu zdravje, ki pa mu tesno sledi ljubezen.

Februarja večja prodaja kondomov

Okoli 35 odstotkov anketiranih je seznanjenih s podatkom, da se v februarju znatno poveča prodaja kondomov in da je v mesecu marcu največ testov nosečnosti, glavnina ostalih pa se ne spomni, da bi imela februarja kaj več spolnih odnosov kot ostale mesece v letu.

Na vprašanje, ali tudi sami načrtujejo divjo noč na valentinovo, jih je tretjina ostala skrivnostnih, slabih 60 odstotkov pa bi si želela čim več akcije v dvoje, če jim bo le kaj pametnega prišlo pod roke, le 6 odstotkov pa ima že načrte za valentinovo razvajanje v dvoje.

Moški zapravijo več

Na vprašanje ali vedo, da moški v povprečju zapravijo za valentinova darila enkrat več kot ženske, se večina strinja, saj je namen valentinovih daril ženske omehčati, nadaljnjih 17 odstotkov pa to pripisuje dejstvu, da je žensko erotično perilo pač dražje in da je to glavni vir razlike v vrednosti daril.

V raziskavi je sodelovalo 1078 anketirancev.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

ne spreglejte