Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet stvari, ki jih moraš dragemu povedati vsak dan

Ljubezen bo z njimi večno cvetela.

19.9.2017 ob 4:30

povedati.jpg

Res je, tako imenovana faza medenih tednov je že daleč za vama in romantične geste se vse bolj umikajo običajni komunikacij ter napotkom v smislu: prosim, ne pozabi kupiti toaletnega papirja. A vendar ne gre pozabiti na ljubezen. S sledečimi preprostimi besedami jo lahko ali, bolje rečeno, morata izražati, vsak dan.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Dobro jutro

Če res ne spadata med tiste, ki iz postelje skočijo polni energije ter z nasmehom na obrazu, jutra ne sodijo med najbolj romantičen del dneva. Tudi ravno prijetna običajno niso.

Nič hudega, povsem razumljivo je, da ste utrujeni, z mislimi že pri vsemu, kar vas v novem dnevu čaka in zaskrbljeni, saj se bojite, da ne boste zmogli vsega postoriti.
A preprost pozdrav: "Dobro jutro, dragi, sonček, ljubi," ga bo spomnil, da on predstavlja svetlo točko vašega jutra in celega dneva.

Drži, na prvi pogled je zadeva malce osladna, a skupnih juter nikoli ne bi smeli jemati kot samo po sebi umevnih in tako drobno dejanje, kot je iskren pozdrav, preprečuje prav to.

Se včasih zgodi, da se ne zbujata v isti postelji? Tedaj mu dobro jutro in lep dan zaželite s kratkim sporočilom. Ni enako, a vendar: nekaj je boljše kot nič.

Žal mi je

Vzrojili ste, ker je pozabil pri mehaniku rezervirati termin za servis. Ali ste po nesreči med pranjem obarvali njegovo najljubšo majico. Ali ste pozabili njegovi mami voščiti rojstni dan ali ste ga zaradi nepremišljenosti užalili z besedami. Ne glede na to, zakaj in kako ste prekoračili mejo, požrite že ta presneti ponos in se mu opravičite.

Tako je mogoče najhitreje popraviti škodo. Obžalovanje izrazite tudi, če niste sami  krivi za katero od nevšečnosti. (Denimo ker je imel slab dan).

Preproste besede žal mi je kažejo, da cenite njegova čustva bolj, kot svojo trmo, z njimi izražate empatijo in dragega opominjate, da sta ne glede na vse, vselej na isti strani.

To je čudovita ideja

Ali podoben kompliment. Potrudite se, da ga boste pohvalili vsaj enkrat na dan. Vseeno je, ali mu poveste, da ste ponosni nanj, ker se je pri šefu postavil zase ali da je njegov predlog, da bi za večerjo jedla lososa, odlična ideja.

Občutek, da sta drug drugemu podpornika ter navijača, je močno vezivno tkivo odnosa. Pozitivna afirmacija je tista, ki partnerja medsebojno združuje. Ne glede na to, kako neznatna in na videz nepomembna je pohvala, osrečila ga bo  ter tako v zvezo vnesla pozitivno dinamiko.

Kakšen je bil tvoj dan?

Zlahka je v družbi ljudi, ki znajo pokazati, da jim je mar, odpihniti skozi dan nakopičen stres ali podoživljati pozitivne trenutke dneva. In vse to je mogoče izraziti, ko življenjskemu sopotniku zastavite tako preprosto vprašanje, kot je: kakšen je bil tvoj dan.

Prav to drugo stran opomni, da vam je zanjo mar, da vam ni vseeno, da vas zanima tudi nekaj tako nepomembnega, kot je jajčna solata, ki je bila na njegovi mizi za kosilo, hkrati pa boste med pogovorom imeli priložnost opisati svoja doživetja, stiske in veselja. Dvojna zmaga.

Ljubim te

Za konec najpomembnejše in besede z največjo močjo. Vsak dan bi morali poiskati priložnost ter svojemu dragemu povedati, da ga ljubite. Ne glede na to, da oba dobro vesta, kaj drug do drugega čutita, besedi ljubim te sta najboljši in najpreprostejši način, s katerima je mogoče izraziti, da ste veseli, da je v vašem življenju, čeprav je čas medenih tednov že minil.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

ne spreglejte