Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet resnic o tangicah

Zapeljive, seksi in lepe, a vendar za nekatere priložnosti neprimerne hlačke.

21.3.2016 ob 2:00

shutterstock_324605813.jpg

Tangice so spodnje hlačke, ki so nedvomno v garderobi vsake dame. A da bi bile vedno prava izbira, poglejte nekaj resnic, ki jih, preden jih iz kakršnega koli razloga oblečete, morate poznati.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Najpomembnejši je material. Bombaž je, ko gre za spodnje perilo, najboljša izbira. Tudi ali zlasti, ko gre za tangice. Nežen je za kožo, dovoljuje izhlapevanje vlage in tako preprečuje razvoj bakterij ter onemogoča vnetja in draženja. Čipkaste ali svilene spodnjice so res morda na pogled lepše, a pravi material za spodnje perilo je bombaž.

Niso vedno krive za okužbe. Slab sloves tangic izhaja iz prepričanja, da naj bi bile krive za okužbe sečil in spolovil. A to ne drži vedno. Res pa je, da to spodnje perilo poveča tveganje za omenjene infekcije in če ste zanje dovzetni ter se pri vas pogosto pojavljajo, se tangicam res raje izognite.

Ko ste bolni, raje ne. Kadar vas pestita gripa ali zgolj običajen prehlad, je vaš imunski sistem oslabljen in ste bolj dovzetni za različne okužbe, tudi za bakterijske. Tedaj so zagotovo boljša izbira običajne spodnje hlačke. 

Kadar vadite prav tako raje ne. Med vadbo se znojite, znojenje povečuje vlažnost zlasti na predelih, kjer je dotok zraka oviran, kar velja tudi za intimna področja. Takšno okolje je dovzetno za okužbe, prav tako na vlažni koži prej pride do draženja. Zato za vadbo vedno izbirajte udobno spodnje perilo iz naravnih, zračnih materialov. Pustite tangice za druge priložnosti.

Lahko poslabšajo že obstoječe težave. Trenje, ki ga ob stiku s kožo ustvarjajo tangice, lahko poslabša že prisotne okužbe spolovil ali težave s hemoroidi. Če vas katere od teh že mučijo, perilo te vrste nikakor ni dobra izbira. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte