Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Okusi se spreminjajo: Tako je danes videti idealen moški

Morda se sliši čudno, a tako kot se menjajo modni trendi, se s časom spreminja tudi globalni okus za moške.

10.10.2021 ob 5:05 | Foto: Instagram | Avtor: E. N.

Okusi se spreminjajo: Tako je danes videti idealen moški

In kako je trenutno videti sanjski moški? No, za vsako posameznico tega sveta težko govorimo, lahko pa preletimo trend podobe moškega, ki se v zadnjem obdobju najpogosteje pojavi v revijah, oglasih in na modni pisti. Videti je, da je ideal mišičastega svetlolasca, katerega videz že na daleč izdaja, da veliko časa preživi v telovadnici, malce izzvenel. Izklesano telo in simetričen obraz mehkih potez, nad katerim so ženske vzdihovale v devetdesetih, so nadomestile precej bolj raznolike podobe.

Eden izmed najbolj priljubljenih moških na spletu je v zadnjem času Ben James, tiktoker in maneken za večje konfekcijske številke. Na svojih profilih socialnih omrežji se je sledilcem prikupil s svojo simpatično podobo, predvsem pa z vsebino, saj s svojimi objavami želi sporočiti, da so tudi moški pod podobnim pritiskom, kar se tiče videza. Čeprav nima popolno izklesanega telesa, se je v zadnjem času pojavil v kampanji znamk Ted Baker in Asos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben James (@ben_jjames)

Vse večje povpraševanje modnih velikanov pa je mogoče zaznati tudi po starejših modelih. George Clooney in Pierce Brosnan sta vedno veljala za nekakšen ideal, v zadnjem času pa je v oglasnih kampanjah mogoče opazite vse več srebrnolascev. Starejši moški so tako trenutno izjemno iskani in cenjeni (kar se tiče sveta mode), kar pomeni, da družba na nek način spreminja tudi svoj odnos do starosti. Življenjska izkušenost ni več bavbav, temveč postaja kul!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

Skratka, modeli na modnih fotografijah in pistah postajajo vse bolj unikatni, samosvoji in posebni in trend moških s podobnimi »idealnimi« potezami se očitno iz mode poslavlja. Vse večje je tudi povpraševanje po modelih različnih nacionalnosti, tenov poti in raznih telesnih specifik. Večkrat lahko v kampanjah opazimo tudi manekene azijskih potez. Nedavno je nadvse raznoliko izbiro modelov prikazala tudi modna hiša Gucci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Seveda to ne pomeni, da mediteranski ideal moškega zapušča sceno. Visoki moški olivnega tena in še temnejših las »ostajajo v modi« in italijanskemu šarmu se v filmih, tv oglasih in na reklamnih plakatih še vedno težko upremo. Je pa modni svet v zadnjih letih postal precej bolj vključujoč, iščoč posebnosti in prijazen do različnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michele Morrone (@iammichelemorroneofficial)

Preberite še: Poglejte njegova stopala in spoznajte, kakšen ljubimec je

Morda vas zanima tudi: Muke obdarjenih: Kako lahko prevelik penis uniči zvezo (osebne izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte