Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Odkrito, zakaj so dame v istospolnih zvezah na boljšem in večkrat doživijo orgazem

Skrivnost orgazma žensk v istospolnih zvezah se ne skriva v tehniki.

12.9.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odkrito, zakaj so dame v istospolnih zvezah na boljšem in večkrat doživijo orgazem

Najprej nekaj številk. Leta 2014 so v časopisu The Journal of Sexual Medicine objavili raziskavo, ki je prišla do sledečih podatkov: približno 61,6 odstotkov žensk v heteroseksualnih zvezah med spolnim odnosom pogosto ali vselej doživi orgazem.

Ženske v istospolnih intimnih odnosih so glede tega na boljšem. Enako je namreč zatrdilo 74,7 odstotkov sodelujočih. Med biseksualkami se je s pogostim ali rednim doživljanjem spolnega viška pohvalilo 58 odstotkov vprašanih.

Prej omenjena študija je vključevala 6151 polnoletnih oseb različnih spolnih usmerjenosti. Moški so ženske prekašali v vseh kategorijah: 85,5 heteroseksualnih, 84,7 homoseksualnih in 77,6 biseksualnih pripadnikov močnejšega spola je povedalo, da spolni vrhunec okušajo pogosto ali vedno.

Nazaj k ženskam

"Večina je prepričana, da so dame v istospolnih zvezah na boljšem zaradi drugačne stimulacije in boljšega medsebojnega poznavanja telesa, a skrivnost se skriva drugje. In sicer v trajanju spolnega odnosa," je za Psychology Today pojasnila psihologinja Joanne Bagshaw.

Kajti omenjena raziskava je odkrila zanimivo razliko: spolni odnos žensk v heteroseksualnih razmerjih v povprečju traja od 13 do 30 minut. V istospolnih intimnih odnosih pa od 30 do 45 minut.

Kar pomeni, da obstaja očitna razlika v dolžini seksualne predigre, prav to pa je en od odgovorov na vprašanje, zakaj ženske v istospolnih zvezah pogosteje okušajo spolne viške.

Obstaja še ena pomembna razlika: ženske v istospolnem razmerju se znatneje trudijo, da obe partnerki doživita srečni konec, medtem ko je v heteroseksualnih odnosih to velikokrat prej izjema kot pravilo.

Preberite še: Ne orgazem, to je resnični vir sreče v seksu

Morda vas zanima tudi: Orgazem med masturbacijo, ne pa tudi med seksom (to so glavni krivci)


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte