Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Neverjetna moč objema

Zaradi nežnih objemov ste bolj pomirjeni in sproščeni.

12.7.2016 ob 6:50

objem_shutterstock_407414806.jpg

Sedenje v objemu dragega, božanje, poljubljanje ter drugačno razvajanje, ki ne preraste v spolni odnos, ima na posameznika in razmerje izjemne učinke. Ne vpliva zgolj na dušo, temveč tudi na telo in obnašanje. Poglejte, zakaj bi se z dragim morala večkrat razvajati.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku.  

Ob dotiku z ljubljeno osebo se sprošča oksitocin

Gre za tako imenovan hormon ljubezni, ki krepi občutke bližine. Več, kot se bosta razvajala, več tega hormona bodo proizvajali možgani in prijetneje ter varneje se bosta počutila drug ob drugem.

Pripomore k boljšemu spancu

Oksitocin prav tako možganom sporoča, da je okolje varno, da ne preti nikaršna nevarnost in tem zato ni treba biti v pripravljenosti na morebitno obrambo. Zato se sprostijo, umirijo, pod takšnimi pogoji pa sta kvaliteten počitek in trden spanec kot na dlani.

Razvajanje krepi sposobnost zaupati sočloveku

Razvajamo se z ljudmi, ki so nam blizu. Med tem pa se krepi tudi sposobnost  zaupati tistim, ki jih imamo radi. Za preživetje bi bilo zaupati vsakomur nevarno, prav oksitocin, ki se med objemanjem sprošča, pa možganom sporoča, da smo ob osebi, ki nas drži v svojih rokah, varni.

objem_shutterstock_290171423.jpg

Tudi obrambni mehanizem

In nasprotno, kadar nas želi objeti nekdo, ki ga ne poznamo ali mu ne zaupamo, se v telesu sprošča kortizol, ta možgane opozori na nevarnost in ti zato vzpostavijo obrambne mehanizme, ob katerih smo bolj previdni. Seveda pa se s časoma, če ta oseba pridobi naše zaupanje, to lahko spremeni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

ne spreglejte