Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najpogostejše nožnične težave

Ko velikodušna narava popravlja napake.

3.7.2015 ob 12:30

shutterstock_230452618.jpg

Ženske imamo z belim izcedkom iz nožnice veliko težav, če že drugega ne, je neprijeten. Kadar pa se mu pridružijo še srbenje, bolečina, neprijeten vonj in nenavadna barva izcedka, je potreben pregled pri ginekologu.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Nikar ne skušajte teh težav odpravljati sami. Nožnica zdrave ženske je kolonizirana z veliko različnimi mikroorganizmi, bakterijami, glivami in virusi. Je torej čista, čeprav ni sterilna. Nožnica je organ, ki je prav tako kot koža in prebavila v stalnem stiku z zunanjim svetom. Ocenjeno je, da koža gosti 1012 bakterij, v ustih jih prebiva 1010 in v prebavilih 1014.

V nožnici zdrave ženske je najmanj 200 vrst različnih mikroorganizmov. Vsa ta ogromna množica mikrobov živi v simbiozi z našim organizmom od prvega dne življenja.


Ne spreglejte tudi članka:

shutterstock_270552749.jpg

Dobronamerna vojska

V nožnici se naselijo bakterije normalne flore takoj po rojstvu. Prevladujejo bakterije, ki nikoli ne povzročajo vnetja in bolezni (Lactobacillus acidophilus), vendar je v normalni nožnični flori tudi veliko potencialno patogenih bakterij: stafilokoki, streptokoki, koliformne bakterije, korinobakterije in druge. Na prvi pogled neurejeno in prenaseljeno okolje nožnice v resnici z vsemi mikroobiskovalci deluje skladno, v ravnovesju in v prid ženskemu zdravju.

shutterstock_234591922.jpg

Velika množica bakterij in gliv v nožnici ne pomeni bolezni, kot bi pričakovali, ampak deluje dobronamerno, kot vojska, ki ne dovoli vstopa bolj nevarnim bakterijam, ali pa ne dovoli, da bi se ena skupina domačih bakterij čez mero razrasla in osvojila celotno okolje zdrave nožnice.

Preostanek članka si lahko preberete TUKAJ.

Avtorici: Sabina Senčar in Urška Bizjak Ogrinc, priloga ONA

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

10 v moških očeh najbolj seksi ženskih oblačil

Znaki, ki odkrivajo lažnivca

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

ne spreglejte