Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Moški tedna: Zac Efron, modrooki igralec, ki najraje razkazuje trebušne mišice

Moški tega tedna po izboru uredništva je Zac Efron, mladi ameriški igralec in pevec, ki je očaral kup oboževalk.

19.8.2017 ob 5:10

1-min.jpg

Zac se je z igralstvom profesionalno začel ukvarjati pred petnajstimi leti, svetovno slavo pa dosegel z glavno vlogo v filmski franšizi High School Musical. Kmalu zatem je zaigral v muzikalu Lak za lase in komediji Še enkrat 17, nazadnje smo ga gledali v zabavnem filmu Dedek uide z vajeti in prvem in drugem filmu Sosedi, trenutno pa svoje mišice razkazuje v filmu Obalna straža.

Danes 29-letni Zac je imel precej normalno otroštvo, v šoli je bil vedno uspešen, hkrati pa je veljal za razrednega zabavljača. Njegovo igralska kariero je začel spodbujati njegov oče, ki ga je vpisal v šolski dramski krožek, kasneje pa še na tečaj igranja. Kmalu je začel igrati v gledališču The Great American Melodrama and Vaudeville v domači Kaliforniji, dokler ga njegov učitelj igranja ni priporočil agentu iz Los Angelesa. Prav zaradi igralske kariere, ki je zacvetela kmalu po tem, je tudi opustil šolanje.

2-min.jpg

Od prikupnega igralca s pevskimi talenti do razgaljenega lomilca src

Zacova vloga v Srednješolskem muzikalu mu je prinesla slavo po vsem svetu, največ priljubljenosti pa je seveda pritegnil med najstnicami. Ker gre za muzikal, je Zac v filmu seveda tudi prepeval in njegovemu talentu ni bilo videti konca. A oboževalci so bili deležni nekaj razočaranja, ko so razkrili, da je v prvem filmu večji del Zacovih pesmi pravzaprav zapel Drew Seeley.

3-min.jpg

Iz najstniških vlog, kjer je vreščanje oboževalk požel z modrimi očmi in širokim nasmehom, se je Zac zadnja leta precej preoblikoval. Dobesedno. Svoje telo je izklesal do te mere, da ga producenti razgaljajo prav v vseh njegovih novejših filmih. Med najnovejšimi je film Obalna straža, ki ga še vedno lahko ujamete v naših kinih. Gre za filmsko adaptacijo izjemno priljubljene serije, ki smo jo gledali med letoma 1089 in 2001, z Davidom Hasselhoffom in Pamelo Andreson na čelu. Mitcha v filmu namesto Hasselhoffa zaigra The Rock – Dwayne Johnson, Matta Brodyja pa je upodobil Zac.

4-min.jpg

Od nagrad in milijonov do alkoholizma

Igralec se je že pred desetimi leti znašel na Fobesovi lestvici stotih najuspešnejših zvezdnikov, že maja 2015 pa je bilo njegovo premoženje ocenjeno na 18 milijonov dolarjev. Nominiran je bil tudi za nekaj nagrad, med drugim je letos prejel nagrado Teen Choice za vlogo v Obalni straži. Mladi zvezdnik, ki je od nekdaj ljubil divje zabave, je leta 2013 pristal na odvajanje od opojnih substanc in jih ne uživa vse od takrat. In njegovo ljubezensko življenje? Trenutno naj bi bil v zvezi z dizajnerko Sami Miro, s katero sta se sicer že lani večkrat razšla.

Avtor: F. M.

Foto: Reuters

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte