Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Moški tedna: Švedski vampir, ki je lahko tudi Tarzan

Alexander Skarsgård je švedski igralec, ki smo ga lahko videli v povsem raznolikih vlogah. In prav v vsaki nas je očaral.

8.7.2017 ob 5:20

5-min.jpg

Moški tega tedna je Alexander Skarsgård, švedski igralec, ki je očaral gospodične (in zagotovo še kakšnega gospodiča) po vsem svetu. Skarsgård ni tisti tipični zapeljivec, ki bi pozornost ukradel na prvi pogled. Vseeno pa je z vsako vlogo tako v seriji kot v filmu požel precej odobravanja. Skoraj toliko kot z izjavami o tem, kako neusmiljena je filmska industrija do žensk, ki so pogosto žrtve seksizma in neenakih plačil za enako delo, kot ga opravljajo moški. 

2-min.jpg

Na Švedskem zaslovel že v otroštvu, a mu to ni bilo všeč

Prvo filmsko vlogo je dobil že pri sedmih letih, pri trinajstih pa je že zaslovel na Švedskem. To mu ni bilo najbolj všeč, zato je igro za sedem let opustil. Odraščal je v Stockholmu, a že kakšno desetletje živi čez lužo, v Los Angelesu. Ima še sedem bratov in sester, igro pa ima v genih, saj je njegov oče igralec Stellan Skarsgård, ki smo ga videli v številnih znanih filmih, med drugim v muzikalu Mamma Mia, filmih Dobri Will Hunting, Pirati s Karibov in Maščevalci ter številnih gledaliških in umetniških filmih.

3-min.jpg

Od vojske do vrnitve v igralske vode

Igralec je šel pri 19 letih na vojaško služenje, leta 1997 pa se je spet začel spogledovati z igralsko kariero. Po vlogah v Zoolanderju in filmu The Dog Trick, za katerega je bil celo nominiran za najboljšega stranskega igralca, so ga na Švedskem kar petkrat razglasili za najbolj seksi moškega na svetu.

Nato je v seriji Prava kri (True Blood) kot vampir Eric zapeljeval z umetnimi čekani in poudarjenimi podočnjaki in prav s to vlogo je Skandinavec pritegnil pozornost občinstva po vsem svetu. Mimogrede, leta 2009 je nastopil tudi v videospotu Lady Gaga za pesem Paparazzi.

Alexandra smo videli tudi v novem filmu o Tarzanu, kjer je našo pozornost pritegnilo njegovo izklesano telo. Kot je priznal v številnih intervjujih, je zanj pred snemanjem pošteno garal. Kar dvakrat dnevno je bil v telovadnici, zadnje tri mesece pred snemanjem pa je preštel vsako kalorijo. Nazadnje smo ga spremljali v izjemno uspešni televizijski seriji Majhne laži (Big Little Lies), kjer je igral nasilnega moža Nicole Kidman.

4-min.jpg

40-letni igralec je znan tudi kot goreč oboževalec švedskega nogometa – podpira klub Hammarby IF, leta 2013 je oboževalke očaral z odpravo na južni tečaj ob boku princu Harryju in igralcu Dominicu Westu, leta 2015 pa jih je nekoliko razočaral z novico, da je v zvezdi z britansko manekenko Alexo Chung.

1-min.jpg

Avtor: F. M.

Foto: IMDb

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte