Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko lahko tangice škodijo zdravju

Ne igrajte se z zdravjem in tangice ob nekaterih priložnostih zamenjajte s primernejšim perilom.

17.2.2016 ob 2:15

shutterstock_324605813.jpg

Tangice. Seksi, lepo, zapeljivo, poželjivo, a vse prej kot udobno spodnje perilo. Včasih brez njih res ne gre. A prav tako jih gre včasih nadomestiti z bolj primernimi spodnjimi hlačkami. Vzrok je predvsem zdravje. Poglejte, v katerih primerih so po besedah newyorške ginekologinje Jill Rabin tangice ne zgolj odsvetovane, pač pa kar prepovedane. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Če niso iz bombaža. Že zaradi svoje oblike lahko dražijo vaše intimne predele, v kolikor pa so izdelane iz materialov, v katerih koža in spolovila ne dihajo, se tveganje za draženje in vaginalne okužbe še poveča.

Če telovadite cel dan. In ste za nameček še oblečeni v ozke pajkice, ki ovirajo dihanje kože ter seveda tudi spolnih organov. Na drugi strani bi lahko bila široka in zaradi znoja vlažna oblačila v kombinaciji s tangicami zdravju še bolj neprijazna. Pod telovadno opremo sodijo udobne spodnje hlače iz materialov, ki vpijajo znoj in intimnim predelom omogočajo suhost ter dihanje in hkrati ne povzročajo draženja.  

Če imate izjemno kratko krilo. Tudi v tem primeru je zdravje pred seksi vtisom. Ko se usedete na sedež v kinu, na vlaku, v avtobusu ali v restavraciji potrebujete spodnje hlačke, ki bodo zaščitile tisto, česar krilce ne bo. Sedišča zunaj vašega doma se namreč po številu na njih prisotnih bakteriji zlahka kosajo z javno toaleto.

Če ste dovzetni za glivične in vaginalne okužbe. Če prisegate na tangice in nikoli nimate težav z njimi, ste srečna lastnica močnega imunskega sistema. Če pa so te okužbe vzrok za pogoste obiske pri ginekologu, tangice niso primerne za vas. Te so namreč lahko vir vaših težav, saj se med hojo zaradi premikanja ozkega traku bakterije z anusa prenašajo na področje vagine in tam povzročajo infekcije. Raje jih zamenjajte z običajnimi bombažnimi hlačkami. 

Če ste noseči. V veselem pričakovanju je telo bolj dovzetno za razne okužbe. Tudi tveganje za vaginalne infekcije se poveča, z napačnim spodnjim perilom pa tedaj pa ne ogrožate zgolj svojega, temveč tudi zdravje še nerojenega  otroka. 

Če imate menstruacijo. Pa naj si bo, da med njo uporabljate tampone ali vložke, tangice v tem obdobju meseca niso primerno perilo.

Če težko zadržujete urin. Inkontinenca še zdaleč ni povezana zgolj s staranjem in izzovejo jo lahko različni dejavniki. Če opažate, da vam med kihanjem, kašljanjem, smehom, tekom, poskoki in drugimi podobnimi aktivnostmi uhaja urin, tangice nedvomno niso prava izbira.

Če ste bolni. To pomeni, da je vaša odpornost oslabljena, zato so vnetja še toliko bolj verjetna. Če vas v posteljo položi vročina, si ne želite še srbenja tam spodaj.

Če kupujete nova oblačila. In te pomerjate. S tem ne samo, da boste na oblačilih, ki jih preizkušate, pustili svoje bakterije, prav tako boste z njih na svoje intime predele prenesli nešteto tistih, ki so jih na oblačilih pustile druge ženske. Torej, po nakupih po pameti in v primernem spodnjem perilu. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte