Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kdaj po razhodu še obstaja možnost, da bosta znova par

Obstajajo pokazatelji, ki kljub razhodu nakazujejo na to, da imata še možnosti kot par.

21.2.2014 ob 4:53

moski_zenska_par_objem_ljubezen.jpg

Razhodi nikoli niso lahki, zlasti pa ne tedaj, ko ena ali druga stran do bivšega še vedno goji pozitivna čustva. A v resnici ni vedno vse tako črno. Kajti včasih so razhodi samo začasni. Kaj nakazuje na to, da tudi vidva še nista zaključila s skupno zgodbo, je za Insider povedala strokovnjakinja za razmerja, Rachel Sussman.

Sporazumela sta se, da je vajin razhod zgolj začasen

Se zgodi, da par potrebuje malo predaha. S tem ni nič narobe. Začasen razhod, v kolikor sta med njim oba pripravljena igrati po pravilih, lahko po mnenju Sussmanove v resnici pripomore k trdnejši zvezi v prihodnosti.

"Najboljši pokazatelj tega, da ima zveza po razhodu še možnost je dejstvo, da si par sporazumno vzame odmor. In v času, ki ga partnerja preživljata vsak zase, delata na sebi ter na osebnostni rasti. Seveda so pri tem ključna osnovna pravila o komunikaciji, sestajanju z drugimi in uporabi družabnih omrežji. V kolikor se s temi strinjata oba in jih upoštevata, sta nedvomno na dobri poti, da bosta kasneje znova osnovala zvezo, ki bo še močnejša in kvalitetnejša, kot je bila pred razhodom."


Po razhodu se oba trudita postati boljši osebi

Razhod je prišel nepričakovano, a oba se zavedata, kaj je do njega pripeljalo. Tudi v tem primeru imata še možnosti, da nekoč znova postaneta par.

"Zgodi se, da se v zvezi nabere preveč zamer, očitkov in jeze, da bi par še lahko nadaljeval skupno pot. Razhod je v tem primeru edina logična posledica. A če se oba zavedata, kaj sta počela narobe in se trudita odpraviti svoje napake, se lahko nekoč znova povežeta in osnujeta novo zvezo. Vendar kot rečeno, lastne napake je treba najprej prepoznati in jih nato odpraviti. Razmerje začeti na starih temeljih nikakor ni najboljša ideja," je prepričana Sussmanova.


En ali oba sta se pripravljena opravičiti

Opravičilo sicer ne pomeni, da si bivši znova želi zveze z vami, a nedvomno je to dober znak, da bi lahko začela znova.

"Velikokrat se zgodi, da v odnosu partnerja počneta stvari, ki jih kasneje obžalujeta. Vi, on ali oba. Zavedanje in priznavanje neprimernega dejanja ali besed lahko pomeni neke vrste streznitev. Ko se glave shladijo, je namreč slika realnejša in priznavanje svojih napak ter opravičilo pomeni prvi korak k morebitni spravi." 


Težave, ki so vaju ločile, so v resnici premagljive

Odločila sta se, da bosta šla vsak po svoji poti. A kasneje sta spoznala, da sta se morda prenaglila in razmišljata, da bi obudila odnos.

Lahko uspeta, vendar najprej priznajta, da je bil razhod posledica takšnih in drugačnih težav, ki so se med vama porajale in se zavedajta, da bosta uspešna le, če jih bosta odpravila.
Zato ne hitita in se, preden začneta znova, pogovorita o vsemu, kar je med vaju vneslo razdor.

"Le če bosta glasno opozorila na težave in se odločila, da jih bosta odpravila, bosta lahko zgradila kvalitetnejši odnos, ki ne bo tako, kot v prvi epizodi vajine zgodbe, žalostno propadel," pomembno postavko kot zadnjo izpostavlja terapevtka.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: 20 dokazov, da si zaslužiš boljši seks (in drugega partnerja)


oddajte komentar

preberite tudi

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

5 malenkosti, zaradi katerih propadajo zveze

ne spreglejte