Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako vljudno opravljati veliko potrebo

Morda do sedaj na to niste niti pomislili, a tudi pri opravljanju velike potrebe veljajo pravila.

10.2.2016 ob 8:30

shutterstock_177779042.jpg

Opravljanje velike potrebe je nekaj povsem samoumevnega, hkrati pa je lahko tudi vir prenekatere zadrege. Zlasti, če domače stranišče ni dosegljivo in ste jo primorani opravljati drugje. Zato si poglejte nekaj namigov, kako bo to sicer povsem naravno dejanje potekalo čim bolj neopazno.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Na delovnem mestu

Zagotovite si prostor. Če je le mogoče, izberite stranišče, ki je od že zasedenega najbolj oddaljeno. Tako si boste vendarle zagotovili več zasebnosti. Bolj, kot boste od drugih oddaljeni, manj bodo slišni zvoki in zaznavne vonjave, ki bodo prihajale iz vašega WC-ja.

Postanite neslišni. Preden se na školjko sploh usedete, vanjo položite nekaj toaletnega papirja. Ta bo udušil zvok, ki se sicer pojavi tedaj, ko blato z višine pade v vodo. 

Splakujte. To, da boste po opravljeni potrebi splaknili školjko, je seveda jasno. Če pa boste to storili še kdaj vmes, neprijeten vonj ne bo tako močno zaznaven kot sicer. 

Molčite. Čeprav veste, da je v sosednjem WC-ju vaša sodelavka, molčite. Trenutki nikakor niso primerni za pogovore. Če ga začne druga stran, ji prijazno predlagajte, da bi se pogovorili kasneje. 

Počistite za seboj. Preden zapustite WC, se prepričajte, da na ali v školjki res ni ostalo prav nič posledic vašega početja. 

shutterstock_246882508.jpg

Na letalu

Pohitite. Vedite, da niste sami in da so živci zaradi potovanja lahko dokaj napeti, kar se odraža tudi v pogostejši rabi stranišča. Zato na letalu nimate neskončno časa.

Splaknite. Kolikokrat je to potrebno. Za seboj vendar nočete pustiti nereda. 

Pospravite za seboj. S papirnato brisačko očistite ostanke vode na umivalniku in vse morebitne odpadke vrzite v koš za smeti.

Zaprite školjko. Ne samo zato, ker je to znak obzirnosti pač pa tudi, ker bo tako WC za naslednjega uporabnika bolj prijeten. 

Pazite na pripomočke. Pazite, da ne boste porabili vsega toaletnega papirja in brisačk. V kolikor se to zgodi, opozorite osebje na letalu, da jih bodo nadomestili z novimi. 

Pri fantu doma

Ublažite zvoke. Tekoča voda dovolj učinkovito ublaži morebitne zvoke, ki bi vas sicer lahko spravili v zadrego. Zato v kadi ali umivalniku odprite pipo z mrzlo vodo.

Zračite. Odprite okno ali prižgite zračenje in tako poskrbite, da vonji, ko boste zapustili WC, ne bodo preveč izraziti.

Večkrat splaknite WC. Neprijetne vonjave boste ublažili tudi tako, da boste med samim opravljanjem potrebe večkrat splaknili školjko.

Uporabite osvežilce zraka. Če ga v WC-ju ni, si pomagajte z dezodorantom.

Uporabite humor. Če namerava vaš dragi takoj za vami na stranišče, se mu nasmehnite in šegavo pripomnite, da bi na njegovem mestu počakali kakšne pol ure. Četudi vas ne bo upošteval, si bo lahko mislil, kakšen vonj ga bo pričakal. Neljubega presenečenja torej po zaslugi humorja ne bo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte