Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako pogosto ženske zamika isti spol

Pripadnice nežnejšega spola pogosteje od moških uživajo ob istem spolu.

15.1.2016 ob 9:00

shutterstock_261342326.jpg

Številne poizvedbe so dokazale, da veliko žensk sebe opredeljuje kot biseksualno usmerjene. In novi podatki z ameriškega centra za nadzorovanje bolezni (the Center for Disease Control) dokazujejo, da se ne motijo. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

V poročilu, ki so ga nedavno poslali v javnost, so zapisali, da so ženske kar trikrat pogosteje od moških okušale strasti z istim spolom. Raziskava, na podlagi katere so prišli do teh dognanj, je analizirala podatke o spolni privlačnosti, obnašanju in usmerjenosti posameznikov ter je vključevala 9.175 moških in žensk v starosti od 18 do 44 let. Zaključki so bili zbrani na podlagi osebnih pogovorov.

Rezultatu so bili presenetljivi, tu pa je nekaj osnovnih smernic:

  • 14,7 odstotkov žensk je izjavilo, da so že bile v intimnem stiku z osebo istega spola (enako je izjavilo 6,2 odstotka moških).

  • 81 odstotkov žensk je povedalo, da jih spolno privlači le nasprotni spol (enako je zagotovilo 92 odstotkov moških).

  • 5,5 odstotkov žensk je sebe opredelilo kot biseksualne (enako sta povedala dva odstotka moških).

  • Odstotek žensk se o svoji spolni orientiranosti ni opredelilo oziroma o njej ni želelo govoriti.

Res gre povedati, da je definicija istospolnega odnosa zaobjemala širok spekter stikov: od objemanja najboljše prijateljice so spolnega odnosa, drži pa, da so številne druge raziskave prišle do podobnih zaključkov. 

Ena od njih, katere izsledki so bili objaljeni v publikaciji Journal of Personality and Social Psychology, je dokazala, da so heteroseksualne ženske v enaki meri vzburjene ob pogledu na moško kot na žensko golo telo, medtem ko za homoseksualno usmerjene ženske velja, da jih bolj vzburja žensko telo. Posledično so strokovnjaki zaključili, da so pripadnice nežnejšega spola lezbijke ali biseksualne, popolnoma heterosekualnih žensk pa sploh ni. 

Kaj torej to pomeni? Zdi se, da so ženske bolj odprte za igranje v istem moštvu od moških. In če se tudi vam zdi, da vas privlačita oba spola, vedite, da še zdaleč niste edini.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte