Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako osvojiti njegove starše

Ob pravih korakih vas bodo vzljubili.

16.9.2016 ob 12:00

tasca_shutterstock_313952876.jpg

Osvojiti srce fanta je ena, očarati njegove starše pa je druga zgodba. Ste pred prvim srečanjem živčni in nervozni? Vse bo šlo kot po maslu, če se boste na neizogibni dogodek dobro pripravili in tudi kasneje upoštevali nekaj drobnih, a več kot učinkovitih namigov.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Bodite dostopni

Morda ste res neizmerno zaposleni, a ko gre za srečanje z njegovimi starši ali za dogodek, na katerega ste z njihove strani povabljeni, nikoli ne uporabite izgovora, da nimate časa. Tam vsaj prvič preprosto morate biti, sicer bodo menili, da za vas niso dovolj pomembni, da bi jim izkazali pozornost. In to jih ne bo navdušilo.

Bodite pozorni

Čeprav darila res niso obvezna, vam bodo nedvomno prišla prav. Na vratih se prikažite s šopkom rož, s košaro s sadjem, s steklenico vina. (Pri dragem se pozanimajte, kaj bi bilo najprimernejše.) Drobna pozornost bo tehtnico prevesila na vašo stran.

Ne bodite dolgočasni

V njihovih očeh boste izpadli na moč dolgočasni, če boste ostali zgolj pri pustih odgovorih na vprašanja. Bodite domiselni. Na vprašanje, kako si lahko odgovorite bolje, kot zgolj: »Dobro, hvala in kako ste vi?«

Pokažite močno osebnost

Zagotovo vas bodo povprašali o vašem življenju. Namesto skopih podatkov o datumu rojstva, naslovu in starosti ter podobnem govorite o svojih sanjah, pričakovanjih in strasteh. Seveda ne o tistih, ki jih izživljate z njihovim sinom.

Pokažite zanimanje v njihovo življenje

Nič ljudi ne navduši bolj, kot iskreno zanimanje za tisto, kar počno, kar jih zanima in jih prav posebej razveseljuje. A pozor: prav pri tem lahko storite tudi največ napak. Zlasti, če bo iz vaših vprašanj in obnašanja razvidno, da zanimanje za njihovo življenje ni pristno, temveč zaigrano. Verjemite, opazili bodo, kdaj pozorno in kdaj površno poslušate njihove odgovore.

Govorite sami

Ne dovolite, da bi na vam zastavljena vprašanja odgovarjal vaš dragi. Naj ne prevzema on celotnega nadzora nad pogovorom. Pokažite, da ste nekdo s svojimi stališči in mišljenjem, nekdo, s svojim glasom.

Ne kritizirajte jih

Morda se sliši povsem samoumevno, a vendar vas lahko zanese. Kritika ni na mestu, četudi se v čem ne strinjate. Zapomnite si, izjasnite svoje stališče, ne da bi kritizirali njihovega in jim dokazovali, da se motijo. Bodite previdni in jim pustite zmagati. Za sedaj. Vaš namen je osvojiti njihovo srce, ne zmagati v debati.

Ne kritizirajte dragega

Niti z draženjem, niti v šali. Oni to lahko počno, z vaše strani pa takšno obnašanje ni na mestu, saj ga bodo razumeli kot njim namenjeno kritiko. Četudi se oni iz njega norčujejo, pri tem ne sodelujte. Sicer pri njih ne boste dobro zapisani.

Pokažite, koliko veste o njem

Ko bodo videli, da poznate in cenite njihovega sina kot celoto, vam bodo zaupali. Dokažite jim, da veste, kaj ima rad, česa ne mara, kaj ga veseli in kaj žalosti. Vedno, zlasti pa na prvem srečanju.

Umestite jih v vajino prihodnost

Nikoli jih ne bi smeli izključiti iz vajinega življenja. Tudi tedaj ne, ko bosta z dragim osnovala skupno gnezdo. Raje jim zagotovite, da bodo v vajini prihodnosti vedno imeli prav posebno mesto. Takoj boste osvojili njihovo srce.

Vprašajte jih za nasvet

Nič jim ne bo laskalo bolj, kot če jih boste povprašali za nasvet. O čemerkoli. S tem jim boste pokazali, da so v vaših očeh modri ter, da ste jim pripravljeni zaupati.

Pokažite, da ste pravi za zakon

Nikar samo ne sedite za mizo in ne čakajte na postrežbo, raje ponudite pomoč. Lahko pomagate pri pripravi hrane in med tem klepetate z mamo, lahko na koncu celo pomijete posodo. Seveda najprej vprašajte, če smete. Nekaterim že sama misel na to, da nekdo zavzame njihovo kuhinjo, ni prijetna. Zlasti ne, če je na obisku prvič.

Mislite širše

Zapomnite si rojstne dneve in druge priložnosti, ki se jima zdijo pomembne. Ob njih jima pošljite vizitko, rože ali drugo malenkost, ki jim bo nakazala, da so za vas posebni, zato vredni vaše pozornosti in da jih cenite, saj so velik del življenja vašega dragega.

In verjemite, v resnici nista tako trd oreh. Tudi mama ne. Le modro in iskreno morate ravnati tedaj, ko si prvič sežete v roke.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

ne spreglejte