Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako lahko 69 postane vajin najljubši položaj

Tale poreden položaj lahko z nekaj pravimi prijemi postane stalnica v vsaki spalnici.

3.5.2019 ob 4:12

par_seksi_poljub_postelja_micna.jpg

Poza 69 je drugačna. Ne zgolj zaradi značilnega položaja teles dveh, ki se mu predajata, temveč tudi, ker omogoča vzajemno dajanje in sprejemanje. Vanjo sta v enaki meri vključena oba ljubimca in zato, če jo obvladata, prinaša svojevrstno zadovoljstvo.

Za vse tiste, ki je ne in jo zato zavračajo, pa Cosmopolitan niza nekaj napotkov, s katerimi bo kaj hitro postala ena najljubših poz. Prvi se glasi: nanjo glejta kot na večerjo za dva, v kateri uživata čutno in počasi. Ter nato lepo po vrsti:

Najprej prha

Ne zgolj zaradi higiene (čeprav ta ni zanemarljiva) temveč tudi zaradi sprostitve. Kajti zlasti, če se s tem položajem srečujete prvič, vas bodo curki tople vode pomirili, sprostili in tudi v mislih pripravili na seksi doživetje. Poleg tega se vam med njim ne bo treba obremenjevati s tem, kakšnega vonja je vaša intima.


Začnita drugače

Vsem je jasno, da daljša kot je predigra, bolje so misli in telo pripravljeni na nadaljevanje. Zato začnita drugače, kot bosta nadaljevala: razvajajta se z rokami, poljubi, običajnim oralnim seksom, masažo, seksi igračkami, skratka s čimerkoli, kar vas bo dodobra pripravilo na poredne misli ter prav takšna dejanja.


Zgoraj ali spodaj?

V resnici gre za odločitev, ki mora biti premišljena, zato se pri njej ne gre zanašati na metanje kovanca. Upoštevajta dejstvo, da ima tisti, ki je zgoraj, več nadzora nad gibanjem in stimulacijo med oralnim seksom, ki ga hkrati daja in sprejema.


Na boku

Niste naklonjeni ne temu, da bi bili zgoraj in ne položaju, v katerem bi bili spodaj? Nikar obupati. Položaj 69 lahko izvedeta tudi tako, da ležita na bokih. V tem primeru gre za enakovrednejši odnos, hkrati je tako zadeve mogoče opraviti veliko počasneje in z več čutnosti.


Napnite ušesa

Ker pač ne morete videti, kakšen je izraz na obrazu partnerja, se ne morete zanašati na oči. A ker je komunikacija tudi v tem položaju ključna sestavina zadovoljujočega odnosa, se boste morali opreti na sluh in na odzive njegovega telesa. Bodite pozorni na vzdihe in gibe, se ravnajte po njih ter ga na podlagi teh pripeljite do vrhunca.


Uporabite roke in lubrikant

Ne samo po intimnih delih, z rokami se sprehajajte po celem njegovem telesu. Obiščite njegove bradavičke, vrat, notranje dele stegen, ušesa, skratka vse erogene cone, s katerimi je prekrito njegovo telo. Ter si omislite dober lubrikant. Ta je v vsakem primeru zaveznik odličnega seksa.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 vročih vrst položaja po pasje in: To so štirje položaji, ki jih imajo ženske najraje

Morda vas zanima tudi: Ja, prosim! 4 poze za daljši seks


oddajte komentar

preberite tudi

Test za zaljubljence: rešita ga skupaj in ugotovita, kako dober par sta

6 znakov, da ljubite napačnega

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

ne spreglejte