Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kaj jedo moški, ki ženskam bolj dišijo

In kako jedilnik vpliva na njihovo privlačnost.

24.8.2017 ob 1:45

moski_ThinkstockPhotos-834024170.jpg

Avstralski znanstveniki so razkrili in pojasnili že marsikatero skrivnost, eno njihovih zadnjih odkritji pa se nanaša na povezavo med jedilnikom in privlačnostjo oziroma seksapilom pripadnikov močnejšega spola.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku

Nedavna študija iz dežele tam spodaj, katere izsledke povzema publikacija Evolution & Human Behavior je tako dokazala da se moški, ki jedo zelenjavo, zdijo ženskam bolj seksi od onih, ki se ji najraje izognejo. Natančneje: telesni vonj prvih je za nasprotni spol privlačnejši od vonja drugih, katerih prehrana je v največji meri sestavljena iz ogljikovih hidratov.

Do teh zaključkov so znanstveniki prišli s pomočjo skupine zdravih mlajših moških. V prvem delu študije so jih natančno izprašali o njihovih prehrambnih navadah. Sodelujočim so nato podarili majice, v katerih so ti telovadili in se med vadbo seveda dodobra preznojili.

PREBERITE še // Pet najboljših dišav za spalnico

Ženska beseda

Sledil je še zadnji korak: srečne izbranke so bili naprošene, naj majice povohajo in ocenijo vonj z znojem prepojene tkanine.

Naravni vonj moških, ki uživajo veliko zelenjave, so pripadnice nežnejšega spola ocenile kot prijetnejšega, prav zato so bili ti zanje privlačnejši od tistih, ki prisegajo na ogljikove hidrate oziroma na njihovih jedilnikih ni mogoče prav pogosto najti zelenjave.

Ne torej zgolj, da plodovi narave z vitamini in minerali doprinesejo k boljšemu zdravju, pripomorejo tudi k večjemu uspehu pri iskanju ljubezni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte