Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ljubezenski horoskop: 6 parov znakov, ki se nikakor ne ujemajo

Če se v ljubezenskem odnosu združijo nekateri astrološki znaki, njihova zveza nima najboljših obetov. Po značaju in razmišljanju so si preveč različni, da bi lahko osnovali trdno in trajno razmerje.

29.6.2018 ob 2:00

par_razmerje_spalnica_tezave_ogledalo_micna.jpg

Le kdo si ne želi najti nekoga, s katerim bi v varnem ljubezenskem pristanu lahko ostal za vse življenje. Nekaterim to uspe, drugim žal ne. Kakšno prihodnost ima zveza, je zapisano tudi v zvezdah. Katerim parom se zaradi različnih prioritet, značajev in pogleda na svet žal ne obeta nič dobrega, navaja Your Tango.

Začnimo na začetku

Obstajajo štiri osnovne skupine astroloških znamenj: vodna, ognjena, zemeljska in zračna.

Vodna znamenja: rak, škorpijon, riba

Čustvena, občutljiva, kreativna in skrbna znamenja. Rojeni v njih prisegajo na intimo in globoko povezavo. Imajo nežno srce in so zelo sočutni ter razumevajoči.

Ognjena znamenja: oven, lev in strelec

Strastni, močni in odločni. Ambiciozni, trdni in rojeni voditelji. Radi imajo avanture in živijo na polno.

Zemeljska znamenja: bik, devica in kozorog

Prezimljeni, praktični, premišljeni. Potrpežljivi in delavni, prisegajo na stabilnost in jim veliko pomeni materialna varnost.

Zračna znamenja

Inovativni, revolucionarni, kreativni in analitični. Radi razpredajo o novih idejah in filozofijah. So vizionarji in s svojimi idejami želijo spreminjati svet.

Prav zaradi teh osnovnih lastnosti nekaterim ni dano skupno življenje. Poglejte, katerih zvez zvezde ne priporočajo.

Lev in rak

Lev je ognjeno, rak vodno znamenje. Lev hrepeni po avanturi in je rad v središču pozornosti, rak raje ostaja doma in teži k globoki intimni povezavi. Lev je odkrit, brez dlake na jeziku, kar je lahko za občutljivega raka zelo boleče, saj si vse jemlje k srcu in se zato ob besedah ter dejanjih leva hitro začne umikati v svoj oklep.

Če lev ne razume rakove potrebe po nežnosti ter intimni povezavi in rak ne sprejema levovega hrepenenja po avanturah in soju žarometov, razmerje med njima vse hitreje drvi proti prepadu.

Kozorog in vodnar

Kozorog je zemeljsko, vodnar zračno znamenje. Kot zemeljsko znamenje kozorog vedno dobro premisli, preden stori prvi korak. Rad ima natančen načrt in ni ljubitelj hitrih sprememb. Na drugi strani je vodnar: spontan, hiter, človek, ki živi v trenutku, za trenutek.

Ob tem kozorog teži h kopičenju materialnega bogastva in svojo ljubezen izraža zgolj skozi fizične vidike, spontani vodnar pa hrepeni po povezavi, ki se odraža tako na telesnem, kot tudi na miselnem in čustvenem nivoju. Njemu ni veliko mar za dobro hrano, odličen seks in visok znesek na računu, on ob sebi potrebuje nekoga, ob katerem bi lahko razširil krila ter sanjal.
Prav to so razlogi, zaradi katerih zveza med njima ne more uspeti.

Devica in dvojček

Devica je zemeljsko, dvojček zračno znamenje. Devica je praktična, realna in realistična, dvojček je sanjač, ki težko dolgo ostaja na enem mestu, stalno ga nekaj žene naprej, vedno je v gibanju, verjame v sanje in ideje ter se ne obremenjuje preveč z vsakodnevnimi težavami.

Tudi devica je sanjač, vendar je osredotočena na praktični vidik življenja. Zaveda se, da sanje niso dovolj in da jih je treba s primerno akcijo uresničiti.

Če se dvojček ne spusti na trdna tla in ne pomaga devici uresničevati idej, (kar pomeni, da si bo moral kdaj umazati roke), se bo devica prej ali slej naveličala njegovega sanjarjenja in zidanja gradov v oblakih.

Tehtnica in bik

Bik je zemeljsko in tehtnica zračno znamenje. Bik potrebuje stabilnost, zvestobo, varnost, tehtnica je nepredvidljiva ter raje, kot načrtu, sledi občutku. Njena neodločnost trmastega, načelnega bika pogosto spravlja ob pamet in ker rojeni v obeh znamenjih le težko sprejemajo kompromise, lahko že majhna zadrega med tehtnico in bikom izbruhne v velik, buren in usoden prepir.

Škorpijon in riba

Oba sta vodna znamenja, vendar to ne pomeni, da jima je dano srečno razmerje. Res je, čustva so pri njiju pomembna. Tisto, kar ju ločuje, je izražanje teh. Zlasti v zvezi.

Škorpijon je neposreden in velikokrat besedno grob, riba je na drugi strani zelo previdna in občutljiva.
Prav tako je škorpijon zelo ljubosumen, riba pa družabna ter vedno hrepeni po pozornosti. Tudi izven zveze in njeno druženje, čeprav zgolj prijateljsko, škorpijona spravlja ob pamet.

Oba sicer zavzeto iščeta nekoga, ki bi jima spodmaknil tla pod nogami, oba sta zelo čustvena a prav ta čustva so tista, ki jima preprečujejo, da bi drug z drugim osnovala trden odnos.

Strelec in rak

Strelec je ognjeno, rak vodno znamenje in med njima je preprosto preveč razlik.
Strelec rad raziskuje, vedno hrepeni po novih izkušnjah, rak je zapečkar. Strelec bi v postelji vedno premikal meje, rak teži k globoki intimni povezavi in nič hudega zanj ni, če je vedno na sporedu misijonarski položaj.

Težko najdeta skupni jezik, saj se njuni naravi preveč razlikujeta, kar med njima prej ali slej postane jabolko spora.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte