Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Drobne malenkosti, ki pripeljejo do boljšega orgazma

Potrjuje jih celo znanost.

31.1.2018 ob 1:20

bolje_micna.jpg

Ženski orgazem je večna tema debat. Tako v strokovnih kot v laičnih krogih kroži nešteto nasvetov, kako ga doseči, kako ga okrepiti, kako ga podaljšati in še bi lahko naštevali.

Sledečih pet malenkosti kot dejavnike, ki zagotavljajo močnejše vrhunce, potrjuje in dokazuje znanost. Kaj po mnenju stroke pripomore do tvojega popolnega velikega O-ja nizajo na portalu You Tango.

Pošlji mu kakšno začinjeno sporočilce

Nedavno izvedena študija, v katero je bilo vključenih 52.000 moških in žensk je dokazala, da tiste, ki svojim dragim večkrat pošiljajo vroča sporočilca, pogosteje doživljajo spolne viške, hkrati so ti izrazitejši in daljši. Zadeva postaja še boljša: po zaključku omenjene raziskave so znanstveniki zapisali še, da so med ljubiteljicami pikantnih sporočil na boljšem tiste, ki v njih natančno napišejo, kaj bi si želele, da bi on z njimi počel tedaj, ko končno nastopi čas za akcijo.

Če bi rada torej nekoliko začinila svoje spolno življenje, osvoji osnove sekstinga. Znanost pravi, da je to dobro za tvoje orgazme.

Povej dve mali besedi

"Neposredna in jasna komunikacija med partnerjema je ključ do uspeha," je v pogovoru za The Guardian povedal spolni terapevt David Frederick. Presenečenje? Najbrž ne. Vsak se namreč dobro zaveda, da je odprt in sproščen pogovor nepogrešljiv za ohranjanje kvalitetnega razmerja ter za vzpostavljanje in vzdrževanje intime, ko pa gre za doseganje orgazma, imata največjo moč dve preprosti besedi.

Kot dokazujejo raziskave, šepetanje besedic ljubim te med tem, ko sta že dodobra zaposlena, znatno povečuje možnost za vzajemno eksplozijo obeh partnerjev.

Okrepi samozavest

Težko je opazovati svoje golo telo in spregledati vse, kar ti na njem ni všeč. Pa vendar napak ne bi smela iskati. Če je tvoja samozavest nizka in se obremenjuješ z malenkostmi, ki ti na sebi niso všeč je čas, da to spremeniš. Tudi orgazmom v prid.

Leta 2016 zaključena študija je namreč prišla do zaključka da ženske, ki premorejo zdravo mero samozavesti ter sebe vidijo v pozitivni luči, pogosteje seks zaključijo z orgazmom v primerjavi z onimi, katerih samozavest šepa.

Zapomni si: lepa si, tvoje telo je posebno in on te obožuje. Hvaležna si boš in hvaležen ti bo on. 

Na dejanje pripravi tudi misli

Dejstvo je, da ženske za popolno vzburjenje potrebujejo malce več stimulacije od moških. Na Finskem izvedena raziskava je prav tako dokazala, da je popolna sproščenost in osredotočenost na seksi dejanje ključ do končnega cilja.

Zato se, še preden začneta z delom, sprosti, vzemi si nekaj trenutkov, globoko dihaj, umiri misli ter jih napelji na lepe stvari, ki te čakajo. Ko bodo tvoji možgani umirjeni in pripravljeni na intimno doživetje, boš med njim veliko bolj uživala, kot če bi nanj pripravila zgolj telo.

Razmisli o vajinem razmerju

Nihče ne trdi, da bi morala poklicati terapevta, pametno pa se je vprašati, kako trenutno stojijo zadeve med vama in kako zadovoljna si (sta) z odnosom. Kajti tudi to vpliva na tvoje občutke med tem, ko se predajata strastem.

V resnici je samo po sebi umevno dejstvo potrdila tudi finska raziskava, v kateri so strokovnjaki dokazali, da so pari, ki v zvezi občutijo veliko sreče, zadovoljnejši s svojim spolnim življenjem in hkrati deležni močnejših orgazmov.

Če se je torej romantika iz odnosa malo umaknila ali sta si celo pogosto v laseh, poiščita in odpravita korenine težav. Ne samo odnos na sploh, tudi tvoji orgazmi bodo posledično močnejši, daljši, skratka boljši.

Danes vas na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Modni objektiv: V kavbojkah, ki razkrivajo prav posebno tetovažo

Kako se najlepše naličiti, če nas čaka fotografiranje

Foto: Barvita razstava kreacij Giannija Versaceja vabi v Berlin

Stres je samo naša odločitev! #kolumna

Skriti talenti posameznih astroloških znamenj

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj je slowgazem in zakaj bi ga morali spoznati

Pet poti, da bo naslednja ljubezen res prava

Poredne erotične igrice (2. je ravno za te temperature)

ne spreglejte