Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Deset korakov, s katerimi pozabimo na bivšega

Čeprav se zdi nemogoče, ga lahko hitro izbrišete iz svojih možganov.

11.5.2017 ob 11:25

zenska_shutterstock_568344451.jpg

Po razhodu se misli kar same vedno znova vračajo k njemu. Tistemu, ki vam je zlomil srce. Enkrat se mu želite maščevati, drugič ga neizmerno pogrešate, tretjič ste besni nanj, četrtič bi ga najraje poklicali in ga prosili, naj se vrne.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.  

Paleta čustev, ki spremlja konec zveze je res pestra, a nekje v sebi veste, da nimata skupne prihodnosti in bi zato radi vse, kar čutite do njega, izbrisali. Najbrž vam to ne bo v tolažbo, a v resnici niste edini. Tako se po razhodu počuti večina. Tisti pa, ki poznajo sledečih deset korakov, hitreje zakorakajo na novo pot. Poglejte, kateri bodo pri tem tudi vam v pomoč.

Bodite razumni

Drži, ni vedno lahko. Čustva in razum velikokrat nočejo sodelovati, vaše misli pa so preobremenjene z vprašanji, dilemami, z iskanjem razlogov in razlag. Ta čustveni tok je včasih skoraj nemogoče ustaviti. Pa vendar: ko vas bodo prevzele takšne in podobne misli, se spomnite zgolj na eno dejstvo: kar se je zgodilo, se je zgodilo z razlogom. Kakšen ta v resnici je, je včasih bolje ne vedeti. S takšnim razmišljanjem ga boste lažje pozabili, kajti ne boste kopali po preteklosti in se ne boste obremenjevali z njo. Saj bo šlo. Vendarle ste močna ženska.

PREBERITE še // Ste vedeli, da obstaja sedem vrst razhoda?

Opustite vsakršno komunikacijo z njim

Morda sta se sporazumno razšla in v tem primeru bosta najbrž ohranila vsaj določeno stopnjo komunikacije. S tem ni prav nič narobe, a v trenutku, ko je vse, kar si želite, pozabiti ga, vam stiki z njim prav nič ne pomagajo. Zato: če kliče, ne sprejemajte njegovih klicev. Ne pošiljajte mu sporočil in ne odgovarjajte na njegova. Ne pošiljajte mu elektronske pošte. To počnite šele, ko boste resnično prepričani, da ste ga preboleli, sicer se po razhodu zlepa ne boste mogli pobrati.

pozabiti.jpg

Odstranite vse, kar vas spominja nanj

Res ne bi bilo pametno izbrisati vseh fotografij, ki sta jih posnela kot par, a tedaj, ko ste zaradi razhoda potrti, jih nikar ne imejte vedno pred očmi. Shranite jih v posebni mapici na računalniku (ali še bolje na zunanjem disku, ki ga lahko date v hrambo prijateljici). Iz stanovanja odstranite vse, kar vas spominja nanj (lahko pospravite v škatlo in to shranite na podstrešju ali pri prijateljici). Pomembno je, da okoli sebe nimate ničesar, kar bi v vas prebujalo spomine na vajina skupna doživetja.

PREBERITE še // 17 smešnih, nenavadnih in celo bizarnih razhodov

Ne vohunite na družabnih omrežjih

Saj vemo, da je mamljivo vsake toliko pogledati, kaj se dogaja na njegovi časovnici Facebooka, kaj je zapisal na Twitterju in kaj objavil na Instagramu. Najbolj bi bili srečni, če bi bilo iz njegovih objav razvidno, da neizmerno trpi. A ne glede na to, s čim seznanja širše občinstvo, s tem, ko mu sledite na družabnih omrežjih, le še bolj trpite. Zlasti, če ugotovite, da je njegovo samsko življenje prav za prav idealno. Pozabite na vse skupaj. Kasneje si boste hvaležni.

Zamotite se

Pojdite v telovadnico in si tam dajte duška. Če vam to ne diši, se zamotite kako drugače. Lahko z jogo ali tečajem slikanja. Lahko tudi s katerim od ekstremnih športov. Karkoli, le ne ostajajte doma, zaprti med štiri stene. Pojdite ven in stare spomine na vajino zvezo nadomestite z novimi.

Razvajajte se

Ni boljšega časa za razvajanje kot tedaj, ko ste samski. Počnete lahko vse, kar vam je po volji. Če bi si torej radi kupili par novih čevljev ali elegantno torbico, ki ste jo opazovali že mesece, je sedaj pravi čas. Ali se podajte na počitnice, kjer boste spoznali nove ljudi, ob katerih boste na bivšega hitro pozabili.

zenska_shutterstock_249299350.jpg

Spremenite podobo

Nikar samo ne sedite pred televizijo in ne glejte takšnih ali drugačnih stilskih preobrazb. Privoščite si svojo. Postanite druga oseba, nekdo, ki mu niso pravkar zlomili srca. Postanite nekaj, kar ste vedno želeli biti in trmaste misli iz preteklosti se bodo umaknile tistim iz prihodnosti.

PREBERITE še // Šest jasnih znakov, da ni več zaljubljen

Pojdite na zmenek

Spoznavanje novih ljudi vam bo pomagalo odvrniti misli nanj. Res je, na novo zvezo še niste pripravljeni, a to ne pomeni, da ne smete malo potipati terena z naključnimi zmenki. Le nikar preveč ne zavajajte druge strani.

Družite se z družino in prijatelji

Koga boste poklicali tedaj, ko vam bo resnično hudo? Na katerem ramenu se boste zjokali? Seveda, tu so prijatelji in družina. Nihče vas ne pozna bolje in nihče vas ne potolaži hitreje. Obiščite jih in pokramljajte z njimi. Obisk bo vedno poplačan.

Odpustite

To je najtežje. Odpuščanje ne pride zlahka, a zamera je tista, ki vas ne pusti naprej. In ko mu boste odpustili, ga boste lažje pozabili, saj se boste lahko povsem ločili od njega in se osvobodili vsega, kar se je med vama zgodilo slabega in tudi dobrega. Vaše misli bodo svobodne in se ne bodo več vračale k njemu. Vi pa boste pripravljeni na nove korake v življenju.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte